Successos

El cap de la policia de Llagostera, acusat de denúncia falsa

L'acusació demana que pagui 8.640 euros, el fiscal no veu indicis de delicte i, per la defensa, el denunciant actua per venjança

El cap de la policia local de Llagostera, Joan Linde, anirà a judici, acusat de denúncia falsa. L'acusació particular sosté que el 15 de febrer del 2012 el cap de la policia local de Llagostera va formular una denúncia contra un veí del municipi, Robert Pelegrina, com a suposat autor d'un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat, tot i saber que era una acusació que “faltava a la veritat”. En la denúncia –recull l'acusació particular–, el cap policial relatava que Pelegrina havia anat fins a casa seva i l'havia començat a increpar perquè no estava d'acord amb una multa que li havien posat. “Referia que li havia manifestat: «Què passava amb el meu cotxe? Que ets un desgraciat, què t'has cregut, perquè ets sergent?, ets un xulo de merda que no tens collons. Això no quedarà així, ja te'n recordaràs, de mi.»” Aleshores, l'acusació creu que “aprofitant-se de la seva posició de superioritat jeràrquica pel fet de ser sergent cap de la policia local”, l'acusat va ordenar que detinguessin Pelegrina per un delicte d'atemptat a un agent de l'autoritat.

La denúncia va arribar al jutjat d'instrucció 2 de Girona, que va acabar jutjant Pelegrina –que és fill d'un altre agent de la policia local de Llagostera– per una falta de desobediència i falta de respecte a agents de l'autoritat.

Falta de proves

La sentència del 28 de febrer del 2012 l'absol per falta de proves i argumenta que no havia quedat acreditada “la realitat o, en tot cas, l'autoria dels fets denunciats”. Aleshores, el denunciat va decidir interposar una querella per denúncia falsa contra Linde.

El fiscal no l'acusa perquè “no ha quedat acreditada la falsedat de les manifestacions realitzades pel cap de la policia local”. L'acusació particular, exercida per l'advocat Christian Salvador, considera que el sergent és autor d'un delicte de denúncia falsa i demana que el condemnin a pagar una multa de 8.640 euros. La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, en sol·licita l'absolució. Per Monguilod, darrere la querella hi ha “una enemistat per part de qui denuncia”, que vol perjudicar el bon nom del cap de la policia local. El lletrat assegura que reclamaran una indemnització per aquesta denúncia falsa pels perjudicis causats al cap policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia