Successos

Jutgen el veí de Lloret que volia fer explotar gas butà

El veí de Lloret de Mar que va intentar fer explotar dues bombones de butà a casa seva va asseure's ahir al banc dels acusats del jutjat penal número 5 de Girona. El fiscal demanava una pena d'un any i tres mesos de presó per un delicte d'amenaces, però finalment, després d'arribar a un acord de conformitat, la pena va quedar en sis mesos de presó, que es van acabar substituint per treballs en benefici de la comunitat. Assistit per l'advocat Carles Brusi, l'home va reconèixer ahir els fets dels quals se l'acusava. L'incident va tenir lloc el 21 de març pels volts de la una de la matinada, al carrer Màrtirs número 5, a tocar del passeig Marítim. Veïns del bloc de pisos van avisar els serveis d'emergències que hi havia un home, de nacionalitat marroquina, que estava cridant i que amenaçava d'immolar-se. Patrulles de la policia local de Lloret es van desplaçar al lloc dels fets i van comprovar que un home era al balcó i al seu costat hi havia dues bombones de gas butà. Després de desallotjar les persones del bloc i de pisos veïns, els agents van decidir pujar fins al domicili de l'esvalotador. Els efectius van actuar ràpidament perquè veien l'home molt decidit a complir el seu objectiu. Els agents van entrar al pis i van comprovar que l'home ja havia tallat les mànegues i obert la clau del gas. La perícia dels policies va permetre bloquejar l'home i tancar el gas, i detenir-lo.

Va ser un malentès

En un primer moment, l'atabalador va assegurar que havia sortit al balcó a canviar la bombona de butà del fogonet que utilitza per cuinar, i que en cap cas havia amenaçat ningú. Ell justifica que potser algun veí s'havia espantat i havia interpretat malament la seva acció. En canvi, el fiscal té el convenciment que el seu comportament va suposar un greu perill per a la integritat de les persones, i va causar temor entre el veïnat, perquè els va amenaçar de fer-los mal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia