Successos

Cosidó encomana agilitar més els tràmits del DNI

El director general de la Policía Nacional diu, en la presa de possessió del comissari, que destinarà més agents a Girona

El director general de la Policía Nacional, Ignacio Cosidó, va presidir ahir a Girona l'acte de la presa de possessió de Francisco Pamplona Layunta com a nou comissari provincial i va elogiar (amb dades) la feina d'aquest cos de policia en una “província estratègica” per la seva situació, i la trajectòria de 40 anys d'experiència del “millor comissari que pot tenir Girona”. Cosidó, que es va comprometre a tenir molt present la demarcació de Girona per destinar-hi agents (ara n'hi ha 314) de les noves promocions que surtin de l'acadèmia, va esperonar el nou comissari a millorar encara més el servei als ciutadans. Entre els reptes que va encomanar a Pamplona hi ha reduir encara més el temps d'espera per fer-se el DNI amb el sistema de la cita prèvia, que ara és d'11 dies aproximadament. L'any passat es van tramitar un milió de DNI, segons les dades que va aportar el director general.

Un altre repte que va encomanar al nou comissari és assegurar-se que la frontera amb França continuï sent “la més segura de totes” i va destacar els bons resultats que han donat els controls contra la delinqüència itinerant, que ha reduït un 30% el nombre de delictes a Catalunya i un 10% el de robatoris en habitatges. L'any passat, a la frontera de la Jonquera es van controlar 31.000 vehicles, 50.000 persones, es van fer 250 detencions i es van comissar un centenar d'armes. I tampoc es va oblidar d'apostar per la col·laboració amb totes les forces policials comptant els francesos per als controls antiterroristes, però també la Guàrdia Civil, les policies locals i els Mossos. “No estem aquí per suplantar ningú, sinó per sumar”, va concloure. A l'acte també hi va ser la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que va fer les mateixes apostes de coordinació i millora del servei que Cosidó i va qualificar el nou comissari, Francisco Pamplona, com “un gironí de soca-rel”, tot i ser nascut a Terol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia