Successos

El camioner tornava del seu primer viatge de feina el dia dels atacs a ancians

El responsable de l'empresa que el va contractar, per recomanació, diu que té “cara d'àngel”, que es mostrava entusiasmat amb la feina i que era complidor

Juan Carlos, un jove que no arriba a la trentena, el camioner detingut pels brutals atacs a dos ancians, una dona de 72 anys i un home de 82, que van acabar hospitalitzats, tornava del seu primer viatge per a l'empresa de logística que l'acabava de contractar, quan, el dissabte 16 d'abril, va fer parada a Girona.L'endemà al vespre, es van perpetrar els dos atacs violents. Juan Carlos va admetre ahir l'assalt en què va ser gravat per les càmeres, el de la dona, però nega l'assalt a l'home.

Juan Carlos, que viu a València i té xicota, va ser contractat el 12 d'abril. Venia recomanat per un xòfer de l'empresa amb qui havia coincidit en una altra companyia de transport. “Reunia tots els requisits, tenia tots els permisos en regla, era molt educat i tenia cara de bon noi”, explica el responsable de logística de l'empresa on treballava, que no s'explica com el xòfer ha pogut perpetrar uns fets tan execrables. “Deu ser un malvat amb carona d'àngel!”, exclama. El seu cap diu que el jove s'havia mostrat molt content amb la feina i amb el camió, un Mercedes nou i potent, que li havien assignat, i que havia complert amb rigor totes les entregues de cotxes encomanades. El primer viatge el va fer a Suïssa. De pujada, segons explica l'empresa, es va aturar a la Jonquera i es va fer el passaport, tal com li havia recomanat l'empresa, ja que preveien que li continuarien donant rutes internacionals. En aquesta parada, Juan Carlos també va aprofitar per comprar-se un GPS. Va fer l'entrega a Zuric i, el dissabte 16, de tornada cap a València, va fer la parada a Girona. L'endemà van ser les agressions. El xòfer va tornar a l'empresa, sense que ningú li detectés cap alteració que pogués fer pensar que havia comès uns actes tan violents. La setmana passada, Juan Carlos va fer un altre viatge, aquest cop a la zona de Cantàbria. El dimarts 26, després de dos dies de descans, li van assignar un altre viatge a Suïssa. Dimecres, en arribar a l'altura de Girona, els Mossos, que, a través del telèfon mòbil que va robar a la dona que va atacar a l'avinguda Sant Narcís, el tenien localitzat, l'esperaven a l'autopista i el van detenir. Dijous els Mossos, juntament amb la Policía Nacional, van anar a escorcollar el seu domicili de València i ahir al matí van escorcollar el camió, que tenien immobilitzat a la sortida de l'AP-7. En els escorcolls van trobar proves concloents: el telèfon mòbil que va robar a la dona i la roba que duia en el moment de l'assalt, que es pot veure en les imatges de les càmeres de seguretat.

Assalt per sis euros

El camioner va ser interrogat ahir a la tarda davant dels Mossos i va confessar que és l'autor del robatori a la dona (que continua en estat molt greu al Trueta). Es va mostrar penedit, va demanar perdó i es va escudar en la seva addicció a l'alcohol i la cocaïna, unes addiccions que el jove no admetia davant del seu entorn i que ara seran la base de la defensa que exerceix la lletrada Núria Angulo. Juan Carlos va explicar que el dissabte 16 es va aturar a Girona i va estacionar el camió a la zona dels cinemes Ocine; que tota la nit la va passar rondant per locals nocturns bevent i drogant-se, i que així va continuar també el diumenge fins que se li van acabar els diners, i llavors va ser quan va assaltar la dona. El botí: 6 euros.

Nega l'assalt a l'home

En canvi, el camioner va negar tenir cap relació amb l'assalt a l'home perpetrat mitja hora abans al carrer Santa Eugènia, que no va ser enregistrat per cap càmera. L'home ja ha estat donat d'alta de l'hospital i confia reconèixer el seu assaltant si el veu en persona.

Es preveu que el camioner passi a disposició judicial aquest matí. Queda per veure quants assalts li acabaran imputant els Mossos, ja que s'està investigant si és el responsable d'altres robatoris.

LA DATA

17.04.16
van ser assaltats
dos ancians a Girona que van haver de ser hospitalitzats.

LA XIFRA

6
euros
duia només a la bossa de mà la dona assaltada, segons ha admès el lladre en la seva declaració.

LA FRASE

Deu ser un malvat amb cara d'àngel. Era molt educat i complidor amb la feina
José Antonio
cap del detingut a l'empresa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia