Successos

El camioner lladre havia esquivat el Projecte Home

Juan Carlos Canel es va enrabiar amb la mare i va deixar el tractament de desintoxicació que li havia prescrit el metge

El dia dels assalts havia pres un gram de cocaïna i almenys deu combinats i sis cerveses

Juan Carlos Canel Gradoli, el noi de València camioner de transport internacional empresonat pels dos brutals assalts a dos ancians a Girona, havia de seguir un tractament de desintoxicació de les drogues i l'alcohol al Projecte Home, però, arran d'una enrabiada amb la seva mare, va esquivar la prescripció mèdica. Canel, segons la seva lletrada, Núria Angulo, és “un malalt diagnosticat” que té múltiples addiccions (cocaïna, alcohol i ludopatia), però les havia amagat (la llei de protecció de dades tampoc permetria exigir els antecedents mèdics) a l'empresa de transports, que li va donar feina, que comportava conduir un tràiler de gran tonatge carregat de vehicles nous i fer rutes internacionals. Canel va començar el dia 12 d'abril, cinc dies abans dels assalts perpetrats a Girona. Canel, segons va declarar ell mateix, es va aturar a Girona el dissabte dia 17 de tornada de la ruta a Suïssa. La nit de dissabte va dormir amb normalitat, però el diumenge va començar una ruta de consum de drogues i alcohol i de jugar a les màquines escurabutxaques. El seu germà, coneixedor del problema d'addicció, li va fer una transferència de 230 euros per passar el cap de setmana a Girona. Diners que, evidentment, es va gastar en els vicis que ha reconegut, abans de l'assalt.

La seva defensa presentarà un recurs contra l'ordre d'empresonament dictada dissabte, basant-se en els informes del metge de capçalera que acrediten les addiccions de Canel i en l'arrelament familiar del camioner, que a València té els seus pares, el seu germà i la seva companya.

Mentrestant, la família de Cristina Serrano, la dona que continua a l'UCI per l'agressió del camioner, s'ha decidit a comparèixer en la causa per exercir l'acusació particular. La filla de la víctima, Cristina, va viatjar des d'Hondures tan bon punt es va assabentar de l'agressió i ho té clar: “Aquest home ha de pagar tot el mal que ha fet a la meva mare.” Quan la dona, Cristina, de 72 anys, que té la doble nacionalitat espanyola i hondurenya, va ser assaltada per Canel al portal de casa seva, tornava del locutori on havia mantingut una conversa telefònica amb la seva filla i altres familiars. Canel havia estat en un bar molt proper al domicili de la víctima abans de l'atac.

Els Mossos continuen la investigació per trobar més proves que incriminin Canel en l'assalt perpetrat mitja hora abans, al carrer Santa Eugènia, a un home de 82 anys que també va estar hospitalitzat durant gairebé dues setmanes. Canel nega aquest assalt. Els Mossos analitzen la roba de Cristina Serrano, atacada en segon lloc, per si hi detecten sang de la primera víctima, que per transferència hi hagués deixat el lladre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia