Successos

La policia de Platja d'Aro compra 45 armilles noves més lleugeres i eficaces

Els comandaments han provat l'eficàcia, tant per aturar impactes de bala com punxades de ganivet, d'unes de fetes amb teles superposades

La Policia Local de Platja d'Aro comprarà una nova remesa d'armilles antibales per als 45 agents de la plantilla. Els policies de Platja d'Aro ja disposaven d'aquest complement policial però l'Ajuntament, després d'estudiar-ne diversos models, s'ha decidit a canviar-les per unes de noves, fabricades amb diferents capes d'una tela especial, que resulten molt més lleugeres i, per tant més còmodes per als agents. Abans de decidir-se, però, els comandaments policials s'han assegurat que les noves armilles seran eficaces, tant davant dels impactes de bales com també de punxades amb ganivets o objectes tallants. Les noves armilles, que estan encarregades, tenen un cost aproximat de 600 euros cadascuna. L'amenaça del terrorisme gihadista després dels atemptats de Paris, on va morir una agent municipal, va conscienciar d'una manera especial els cossos policials de la necessitat d'aquest complement que, darrers esdeveniment, han demostrat molt útil per a la seguretat no pas només per afrontar possibles atacs terroristes. “Gràcies a l'armilla antibales la mossa d'esquadra que va rebre el tret d'un delinqüent va salvar la vida”, remarca el cap de la Policia Local de Platja d'Aro, David Puertas. Es refereix al cas que va passar el 29 de març passat a Santa Coloma de Gramenet, quan un sospitós a qui els Mossos intentaven reduir va arreplegar l'arma a un agent i va dispar contra la seva companya, que sortosament duia l'armilla.

Pistola elèctrica

D'altra banda, la Policia Local de Platja d'Aro també està pendent d'incorporar una pistola elèctrica, una eina que els professionals de la policia defensen de forma aferrissada, per utilitzar en lloc de l'arma de foc en casos de persones alterades. A les comarques gironines disposen d'aquesta eina les policies locals de Girona, Blanes, Vidreres i Caldes de Malavella. A Lloret de Mar i Olot, en canvi, han optat per les de gas pebre.

LA XIFRA

45
armilles
antibales noves comprarà la Policia Local de Platja d'Aro per protegir els seus agents.

LA FRASE

Les armilles són molt necessàries i no només davant de possibles atacs gihadistes
David Puertas
cap de la policia local

Les càmeres que ho veuen quasi tot

Les 54 càmeres de seguretat instal·lades a 27 punts de la població que controla la Policia Local de Platja d'Aro estan resultant un èxit per a la prevenció de delictes i sobretot per a la resolució. Per exemple: van propiciar la detenció dels lladres que s'havien especialitzat en robatoris de cotxes Range Rover Evoque i la feina de l'equip de la policia local que va permetre identificar els lladres i recuperar uns vehicles va merèixer una felicitació dels Mossos que va recollir el dia de les Esquadres el sergent Jordi Cànovas. També van ser clau per caçar dues lladres teletubbies, Gabriela Radu i Loredana Dumitru, que intentaven robar a un home amb el seu sistema de manyagues i abraçades. Són dos exemples de l'eficàcia de les càmeres, que en aquesta època de l'any llegeixen una mitjana de 500.000 matrícules a la setmana, una xifra que es pot doblar a l'estiu quan el volum de vehicles que transiten per la població és molt més elevat. La lectura de les matrícules pot resultar molt útil en el cas que alguna estigui encartada en diligències perquè es busca el vehicle. Ara per ara, la policia ha inclòs en la base de dades de recerca una vuitantena de matrícules sospitoses que fan saltar l'alerta de les càmeres en cas que les detectin. Les càmeres no fallen, sempre que, és clar, tinguin entrada la matrícula, feina que ha de fer l'home. Les càmeres tenen les seves limitacions: la censura marcada per la llei de protecció de dades que obliga a posar una taca negra (vegeu la foto) allà on podria entrar en l'àmbit privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia