Successos

El jutge ordena llibertat amb càrrecs per a tres dels detinguts pel cas Inipro

Acusa el tinent d'alcalde de Viladecans i els empresaris d'alterar subhastes i de tràfic d'influències

L'excap de gabinet de Ballesteros serà investigat

El jutge que investiga el cas Inipro va ordenar ahir llibertat provisional per al primer tinent d'alcalde de Viladecans, Joaquín Guerrero, i per als empresaris Ricard Campàs i Enrique Miró, que van anar a la tarda al jutjat després d'haver passat la nit en dependències de la Guàrdia Civil. El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona els imputa, entre altres, delictes d'alteració de subhastes en concursos públics i tràfic d'influències. Els obliga a comparèixer mensualment al jutjat i els ha retirat el passaport. L'excap del gabinet de l'alcalde de Tarragona, Gustavo Cuadrado, que va quedar en llibertat vuit hores després d'haver estat detingut, continua com a investigat i se'l citarà a declarar més endavant. El cas continua sota secret de sumari.

L'alcalde de Tarragona, Fèlix Ballesteros, va manifestar ahir la seva confiança en Cuadrado. Va reconèixer que en la contractació de l'empresa Iniciatives i Programes (Inipro) “hi ha errades comeses en les tramitacions” i uns “problemes de gestió” que en cap cas, segons ell, poden suposar delictes penals. El seu homòleg a Viladecans, Carles Ruiz, ha optat pel silenci.

D'altra banda, l'Oficina Antifrau va explicar ahir que té obertes dues investigacions relatives a la relació entre l'Ajuntament de Viladecans i Inipro. Una es va iniciar arran d'una denúncia presentada el 2014, any en què el grup municipal d'ERC va fer arribar un escrit a Antifrau en què alertava de possibles irregularitats després que la fiscalia descartés la denúncia. Antifrau va iniciar el 2015 una segona investigació per iniciativa pròpia “davant la possibilitat que les irregularitats denunciades afectessin altres àmbits de contractació”, va explicar ahir en un comunicat, sense precisar a quins àmbits es refereix. També va assenyalar que té obertes diverses actuacions més “en íntima relació amb aquestes investigacions”, sense detallar-les. Antifrau ha ofert la seva col·laboració al jutjat.

L'oposició vol un ple extraordinari

Rosa M. Bravo

Diversos partits de l'oposició, com ara el PP, C's i Guanyem-CUP, han exigit la celebració d'un ple extraordinari a Viladecans perquè l'alcalde doni explicacions sobre els escorcolls i la detenció de Guerrero. El popular José Padilla va criticar ahir que l'alcalde, Carles Ruiz, “no donés les explicacions i es limités a convocar la junta de portaveus per lliurar un comunicat”. La junta de portaveus que es va fer dimecres a última hora va acordar convocar el ple quan es tingui més informació sobre la situació de Guerrero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia