Successos

successos

Un taxista atropella a posta un ciclista i fuig, a Girona

Envesteix el medallista Josep Antoni Escuredo després que aquest li recriminés que l'hagués avançat sense deixar la distància de seguretat

Li imputen un delicte de lesions, danys i contra la seguretat del trànsit

La Policia Municipal de Girona ha obert diligències contra un taxista que hauria atropellat intencionadament el medallista olímpic de ciclisme Josep Antoni Escuredo. Després del xoc, l'home va fugir sense socórrer l'esportista, que va haver de ser ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona amb ferides greus.

Els fets van tenir lloc divendres pels volts de la una del migdia. Escuredo, que actualment és seleccionador veneçolà, tornava d'un entrenament amb l'equip i circulava per un dels carrers adjacents al passeig d'Olot quan un taxista va fer una maniobra d'avançament sense respectar la distància de seguretat. Un acte incívic i perillós per a la integritat del ciclista –ja que el podria haver tirat pel terra– que Escuredo li va recriminar verbalment mentre tots dos s'havien aturat en un semàfor. Llavors el taxista va respondre també acaloradament, però en cap cas van arribar a les mans. Quan es va posar el semàfor en verd, i quan ja estava a punt d'arribar a la zona del pavelló de Santa Eugènia, de sorpresa, el turisme va envestir pel darrere el ciclista. “Vaig sentir com va accelerar el motor a tota velocitat i com xerricaven les rodes –relata el medallista olímpic–. No recordo res més, només que em vaig despertar a l'hospital.”

Aquests fets van ser presenciats per testimonis que van veure tota l'acció i que ràpidament van donar l'avís als serveis d'emergència. Es van desplaçar fins al lloc efectius del SEM i de la Policia Municipal. Un dels testimonis va donar la descripció del vehicle causant del xoc i de l'home, d'uns 50 anys, que havia fugit. Gràcies a aquesta col·laboració ciutadana, el taxista va poder ser enxampat. La policia ha obert diligències contra el taxista per un delicte de lesions, danys i contra la seguretat del trànsit, i haurà de declarar davant del jutge quan sigui requerit.

Adéu als Jocs de Rio

Pel que fa al seu estat de salut, Escuredo, que va perdre el coneixement en el xoc, té costelles trencades, una perforació al pulmó, afectada la pleura, i fractures a les cames. A causa de l'incident, no podrà disputar els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro d'aquest estiu, on feia de pilot de tàndem del ciclista José Enrique Porto. Escuredo confia, però, que podrà dirigir la selecció veneçolana en pista en els Jocs Olímpics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia