Successos

trànsit

tribunals

Presó per al conductor que va atropellar i matar una nena

El jutge sosté que Alejandro Abadia va agafar el cotxe begut i drogat, i que va conduir de manera “agressiva i a una velocitat inadequada”

La família caminava “de forma correcta” pel voral

El jutge ha enviat a la presó Alejandro Abadia Abellán, el conductor begut i drogat que dilluns a la tarda va atropellar mortalment Khadija Challam, una nena de 4 anys, a Bonmatí. Pren aquesta decisió fonamentalment per la “gravetat i l'entitat dels fets”. Abadia és sospitós de sis delictes: homicidi per imprudència greu, lesions per imprudència greu, conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, i omissió del deure de socors. Fets que podrien ser castigats amb penes molt superiors als dos anys de presó i que en vista de les actuacions policials que consten en l'atestat són de “màxima gravetat”, segons sosté el jutge de primera instància i instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners. En la resolució, el jutge afirma que els fets van tenir lloc dilluns a la GI-532, just a l'entrada de Bonmatí, pels volts de les tres de la tarda, quan Abadia va agafar el cotxe, una Renault Espress, malgrat que estava begut i drogat. Va conduir de manera “agressiva, a una velocitat inadequada i realitzant frenades brusques”. Aquesta conducció temerària va provocar que l'investigat sortís de la carretera i atropellés la nena, de 4 anys, i la seva mare, de 46, que caminaven juntament amb dos dels germans de la petita “de forma correcta” per la banda esquerra de la via i per la zona exterior de la calçada, segons es desprèn del text que ha redactat el jutge.

S'enfronta a penes altes

El conductor va ser detingut lluny del lloc de l'accident, concretament a Bescanó. Va marxar sense haver assistit les víctimes ni tan sols avisar els serveis mèdics o policials. És precisament per això, perquè el conductor va fugir, que el jutge sospita que, si l'hagués deixat en llibertat provisional, Abadia intentaria fugir o ocultar-se de la justícia a causa de les penes altes a què s'enfrontarà. El jutjat conclou que la presó comunicada i sense fiança és una mesura “proporcionada” i “absolutament imprescindible”.

Tant a la comissaria dels Mossos d'Esquadra com davant del jutge, Abadia ha mantingut la mateixa versió dels fets: que va intentar socórrer només la mare, perquè a la nena ni la va veure, però que va marxar quan va ser agredit per un testimoni. Però són precisament dos testimonis dels fets i les càmeres de seguretat de la fàbrica de caramels Gerió el que desmunta completament aquesta versió. De la investigació que fins ara han pogut fer els Mossos d'Esquadra es desprèn que en cap cas Abadia va ajudar les víctimes. Ho diu un dels germans de la Khadija, que va relatar a la policia que el conductor no va baixar del vehicle i que ningú el va agredir. Un relat corroborat per un veí de Bonmatí que en aquell moment passejava amb el gos per la zona de l'accident.

Les imatges, borroses

Pel que fa a les càmeres de seguretat de la nau de Gerió, tot i que les imatges són força borroses perquè capten l'accident des de la distància, són prou clares per comprovar que el conductor circulava a una velocitat inadequada i no es veu ningú que baixi de la Renault Express. Va fugir en direcció a Bescanó. Va deixar l'automòbil en un punt allunyat de casa seva i va entrar a l'habitatge. Una estona després, quan va sortir del domicili, va sentir que el cridaven. Eren els Mossos. El van detenir, van inspeccionar la furgoneta i el van dur a la comissaria. Allà li van fer la prova d'alcoholèmia i va marcar 0,53 mil·ligrams per litre de sang. Li van practicar, a més, la prova del drogotest, que també va donar positiu.

LES FRASES

La presó és una mesura absolutament imprescindible per la gravetat dels fets i pel risc que fugi i desbarati la investigació
Hi ha motius per pensar que és responsable criminal dels fets comesos contra la vida
Resolució del jutge


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia