Successos

SOCIETAT

successos

Sense pistes de l'assassí del turista escocès a Lloret, quatre anys després del crim

El jutjat autoritza l'investigador privat de la família de la víctima a accedir a les imatges de les càmeres de seguretat de la zona on va morir Craig Mallon

Just quatre anys després del crim del turista escocès Craig Mallon a Lloret de Mar, els investigadors continuen sense tenir cap pista de l'assassí o assassins. Els Mossos d'Esquadra, la fiscalia i el jutge fan l'impossible administrativament per no haver d'arxivar el cas, però la realitat és que estan en un carreró sense sortida amb tota la informació i els indicis de què disposen ara mateix. Si no hi ha una pista nova i sorprenent, el cas es podria convertir en un “crim sense càstig”.

A la desesperada, els pares de Craig Mallon van contractar l'exdetectiu i investigador privat David Swindle per ajudar de la manera que fos necessària tant la família de la víctima com les autoritats judicials i policials gironines. Fruit d'aquesta col·laboració, el jutjat ha autoritzat l'investigador a accedir a les imatges de les càmeres de seguretat de la zona on va morir el turista escocès. Malauradament, no hi ha imatges del punt exacte on es va produir l'agressió mortal a Craig, però sí de l'entorn, i la família té el convenciment que això els permetrà comparar les persones que hi surten amb el retrat robot del sospitós.

L'última crida que va fer la família anava dirigida a la localització de dues veïnes de Blanes que haurien presenciat els fets. Aquestes noies, que tenen entre 25 i 30 anys, havien sortit de festa per la zona i van presenciar la fatídica baralla entre la colla de la víctima i els membres d'un altre grup que no han pogut ser identificats. Fins i tot les joves, que no anaven begudes, haurien ajudat la víctima quan estava ferida mortalment. A més a més, van deixar un dels seus mòbils a uns altres joves de nacionalitat espanyola per demanar una ambulància. Un cop van arribar els serveis mèdics, les noies van marxar amb un taxi. Segons l'investigador privat David Swindle, aquestes joves ajudarien a profunditzar en el cas i fins i tot a fer una descripció més acurada de la colla de joves francesos que van colpejar i matar el turista escocès.

Craig Mallon va morir d'un cop al cap. Es tracta de l'única lesió que va provocar la mort al noi, de 26 anys, que va morir el dia 19 de maig a la matinada al carrer Pintor Josep de Togores. No queda clar si el cop mortal al cap va ser provocat per un objecte contundent o si la lesió se la va fer en el moment de caure a terra. Els investigadors continuen a la recerca del grup de francesos amb qui Craig i la seva colla es van esbatussar, després de celebrar el comiat de solter del germà de la víctima.

LA XIFRA

1
sol cop
va rebre el jove escocès, que li va suposar la mort. No queda clar si va ser amb un objecte o en caure a terra.

LA DATA

19.05.2012
és el dia
que Craig Mallon va morir, d'un sol cop al cap, després que la seva colla es va barallar amb uns francesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia