Successos

tribunals

seguretat

Judici a tres policies de Lleida per haver-se inventat una agressió

La fiscalia demana quatre anys i mig de presó per a cadascun dels acusats per denúncia falsa contra un pare i un fill

Els agents mantenen que l'agressor va ser el fill

El judici als tres agents de la Guàrdia Urbana de Lleida acusats d'haver-se inventat una agressió i haver denunciat falsament un pare i el seu fill, va començar ahir a l'Audiència de Lleida i està previst que continuï demà. Els agents es van ratificar ahir en la seva versió dels fets, igual que el pare i el fill als quals els agents van denunciar. La fiscalia demana quatre anys i mig de presó i 18.000 euros de multa per a cadascun dels tres acusats, un caporal i dos agents, per falsedat documental i denúncia falsa.

Els fets van passar el 20 d'abril del 2012, quan es va muntar un dispositiu de control de drogues de la policia local a l'avinguda de l'Exèrcit de la ciutat, ocupant una part de les instal·lacions de la benzinera Repsol Colomé, propietat de les víctimes. Segons la fiscalia, els agents van redactar un informe policial “faltant a la veritat” en què recollien que el fill havia agredit dos policies agafant-los pel coll. Segons el ministeri públic, però, les gravacions de les càmeres de seguretat mostren com un dels agents va arrabassar el telèfon mòbil al fill perquè no gravés el que passava i com els altres dos es van abalançar sobre ell, el van tirar a terra i el van emmanillar, com han explicat pare i fill. Les imatges de vídeo no es podran veure fins dijous per problemes tècnics, però s'han admès com a prova tot i que l'advocat de la defensa, Dani Ibars, ha reclamat que s'invalidessin. Ibars ha assegurat que les imatges estan manipulades, ja que es veuen “salts”.

Segons el pare i el fill, quan els dos homes es van acostar al responsable del dispositiu per demanar-li explicacions, aquest va agafar el pare pel braç i va agafar el mòbil del fill perquè aquest no pogués gravar el que l'agent feia. Pare i fill es van dirigir llavors cap a la zona de la botiga per apuntar els números d'identificació de l'agent, però aleshores van arribar els altres dos policies. Mentre el responsable del dispositiu va agafar pel braç el pare per evitar que agafés un paper i un bolígraf, els altres dos acusats es van abalançar sobre el fill, el van tirar a terra i el van emmanillar.

Els agents, però, han explicat una versió completament diferent. Asseguren que el jove “va agafar pel coll” dos agents, en dos moments diferents; primer, el caporal, quan intentava treure-li el mòbil i, després, un altre dels agents acusats, i “el va aixecar un pam de terra”. Per aquest motiu, el van reduir i detenir. El jutjat de Lleida, però, va ordenar l'arxivament de la denúncia d'atemptat a l'autoritat el 2012, després de veure les gravacions de les càmeres de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia