Successos

tribunals

Jutges que caduquen al cap d'un mes

El president de l'Audiència de Girona lamenta la gran mobilitat de jutges

S'han trobat casos d'alguns que tan sols s'han estat un mes en jutjats gironins

L'excessiva mobilitat dels jutges a les comarques gironines és un mal endèmic que any rere any es va repetint. Una situació que provoca sobrecàrrega i endarreriments en els procediments antics i els que han d'arribar. El president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, va reconèixer ahir que, dels 57 òrgans judicials que hi ha a la demarcació, n'hi ha vuit (un 15%) que no tenen jutge titular. És a dir, que aquestes places s'han de cobrir amb jutges d'adscripció territorial (JAT) o amb substituts. Això significa que a mitjà o curt termini no es té previst que es cobreixin les places necessàries per al funcionament òptim de l'administració de justícia a les comarques gironines. “Tenim un problema seriós d'organització amb les vacants”, avisa Lacaba. De fet, tal com va avançar el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús M. Barrientos, no s'han convocat encara les places per a la pròxima fornada de jutges, i ja se sap del cert que almenys cinc marxaran. “Girona és la demarcació més perjudicada, perquè és l'última destinació triada pels jutges”, afirma Fernando Lacaba. Tant el president de l'Audiència com el del TSJC asseguren que les raons de per què passa això són “complexes”, però que són de caire socioeconòmic. “El català no és un obstacle, són raons més familiars, ja que els jutges volen estar més a prop de casa seva”, diu Barrientos.

La sala de govern del TSJC es va reunir ahir a Girona, i en el seu informe va insistir en la necessitat de crear, com a mínim, cinc nous jutjats a la demarcació. Tot i així, Barrientos va avançar que la previsió del Ministeri de Justícia i del Departament de Justícia és la creació de només un jutjat de primera instància a Girona, que s'ocuparà tant de civil com de família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia