Successos

societat

medi ambent

Condemnat perquè volia vendre un refrigerant prohibit per internet

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat el lampista Domingo Boya Reu per haver provat de vendre per internet una ampolla de gas refrigerant prohibit. L'acusat va reconèixer ahir que va penjar un anunci oferint l'ampolla, d'entre 10 i 14 quilos, a canvi de 400 euros. El 21 de maig del 2014, la Guàrdia Civil li va intervenir la substància i la va enviar al laboratori central de duanes. L'anàlisi va concloure que l'ampolla contenia gas clorodifluorometà, també anomenat R-22 o HCFC-22, que està catalogat pel reglament europeu com una substància que malmet la capa d'ozó.

Multa de 1.440 euros

Per això l'han condemnat com a autor d'un delicte contra el medi ambient de risc contra la salut col·lectiva. Li han imposat una pena de sis mesos de presó, una multa de 1.440 euros i li prohibeixen treballar en instal·lacions d'aires contaminants durant sis anys. El tribunal ha dictat de viva veu la fermesa de la sentència. Inicialment, l'acusat afrontava una pena d'un any de presó, una multa de 4.500 euros i una inhabilitació de sis anys per treballar com a lampista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia