Successos

tribunals

Pena baixa per al veí d'Olot que va ser dissuadit a trets

S'enfrontava a 19 anys de presó per intent d'assassinat i d'homicidi, i va ser condemnat a 22 mesos per amenaces

Un pacte entre les parts va desembocar ahir en una rebaixa molt significativa de la pena a què s'enfrontava un veí d'Olot originari de l'Índia, Jatinder Singh, a qui els Mossos d'Esquadra van dissuadir a trets per intentar evitar que agredís la seva exparella i a un amic de la noia. La vista oral pel cas es va celebrar a la secció quarta de l'Audiència de Girona. La fiscalia, inicialment, demanava per a l'acusat 19 anys de presó (12 per un delicte d'assassinat en grau de temptativa i 7 per un intent d'homicidi). Mitjançant l'acord al què van arribar la fiscal, l'advocat de Singh, Carles Monguilod, i la lletrada Montse Forga, que exercia l'acusació particular en representació de la víctima, l'home va acceptar 1 any i 10 mesos de presó per un delicte d'amenaces. Se li imposaran, a més, 18 dies de localització permanent per dues faltes de lesions, amb l'agreujant de parentiu i un atenuat d'obcecació. I, en matèria de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la denunciant amb 1.027 euros per les ferides i els danys morals que li va ocasionar, i també ha d'abonar 104 euros a un veí de l'edifici pels desperfectes que una bala va causar-li en una finestra.

“No volia ferir-la”

Al judici, l'acusat va reconèixer la seva reacció, si bé va assegurar que en cap moment pretenia fer mal a ningú. El succés es va produir el 13 de juliol del 2014, a quarts de vuit del vespre. L'exparella de Singh es va adreçar al pis on havien conviscut, ubicat al bloc número 6 del carrer Josep Maria Folch i Torres. La noia, de nacionalitat espanyola, tenia el propòsit de marxar del domicili i i hi havia anat per recollir els seus efectes personals. Va entrar a l'immoble amb un amic i una patrulla dels Mossos es va situar a l'exterior de l'edifici. Dos agents es van mobilitzar fins allí com a mesura preventiva, ja que la dona temia que es pogués produir algun altercat per la possible actitud violenta del seu excompany en veure que abandonava l'habitatge. L'instant en què la víctima va arribar al pis, Jatinder l'estava esperant i li va començar a demanar perdó i a pregar-li que li donés una altra oportunitat. Segons va admetre l'acusat, quan la dona s'hi va negar, es va “desesperar” i va anar a agafar un ganivet a la cuina. “No tenia intenció de matar-la ni lesionar-la, només la volia convèncer perquè no em deixés”, va sostenir.

Es va dirigir aleshores a l'habitació on la víctima estava arreplegant les seves pertinences. Singh s'hi va acostar i va intentar clavar-li presumptament diverses ganivetades. No ho va aconseguir, ja que l'amic que havia accedit al pis amb ella per tal que no estigués sola, en veure les intencions de Jatinder, va intervenir immediatament i s'hi va abraonar.

Lesions superficials

L'acusat va perseguir llavors la jove fins al balcó, on l'altre home va intercedir de nou. Els Mossos, en sentir que la noia cridava i requeria auxili, van disparar des del carrer diversos trets a l'aire per espantar l'agressor i dissuadir-lo. Una de les bales va impactar a la finestra del balcó d'un dels pisos i, a banda, l'actuació de Singh va provocar a l'ex-xicota i al seu amic lesions superficials als braços. Singh porta des d'aleshores en presó provisional i, tenint en compte l'acord segellat ahir, Monguilod va sol·licitar que es procedís a la seva posada en llibertat immediata.

LA DATA

13.07.14
A quarts de vuit del vespre
es va registrar el succés a l'edifici número 6 del carrer Josep Maria Folch i Torres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia