Successos

Judicial

Lacaba: “Els jutjats gironins tenen clars desavantatges”

El president de l'Audiència alerta que estan “infradotats”

Denuncia que la Justícia “és la gran oblidada” pels polítics

El president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, va alertar ahir dels “clars desavantatges” que pateixen els jutjats de les comarques gironines respecte a d'altres de la resta de l'Estat espanyol. No és el primer cop n'alerta, però en tot cas insisteix que el sistema judicial gironí està “infradotat” en un munt d'aspectes. Ahir, en una conferència de premsa per presentar la memòria judicial del 2015 de l'Audiència de Girona, Lacaba va posar l'accent en quatre aspectes. En primer lloc, va assegurar que hi ha una “infradotació” en el número de jutjats. De fet, fa cinc anys que no es creen jutjats nous, malgrat que hi ha hagut un augment destacat de la població. En aquest sentit, va assenyalar que actualment hi ha 65 òrgans judicials que van escanyats de personal i carregats de feina. És per això que diu que faltarien deu jutjats (dos a Girona, Figueres i la Bisbal, i un a Olot i Sant Feliu de Guíxols) per treballar de forma òptima.

En segon lloc, Lacaba sosté que falta per “completar” l'oficina judicial al Palau de Justícia. “Falta una eina molt important, perquè funciona com una nova i autèntica oficina judicial, que és el servei comú d'ordenació del procediment”, diu Lacaba.

El 60% d'interins

L'alta taxa d'interinitat de funcionaris és el quart punt feble que destaca el president de l'Audiència de Girona. El 60% del personal és interí. Això fa que hi hagi poc personal estable, i molta mobilitat, sobretot de jutges. Com a quart “desavantatge” hi ha el “complement de destinació”, en matèria econòmica. “No té sentit de cap manera que els jutges, fiscals i secretaris gironins cobrin el mateix complement que si estiguessin treballant a Sòria o a Terol”, ja que hi ha una diferència molt important, tant de sobrecàrrega de feina com de nivell de vida més cara.

Per tot plegat, Lacaba va fer una crida als partits polítics. “La Justícia és la gran oblidada”, denuncia. “Es parla de serveis socials, de sanitat, d'educació, però la justícia no existeix, sembla que no importa a ningú”. “Hi ha tensió molt deficitària i profunda en infraestructures, i no hem d'oblidar que la justícia és la garantia del bon desenvolupament de l'economia i de la protecció dels drets dels ciutadans”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia