Successos

Successos

L'accident a Freginals fa disparar la sinistralitat

Tarragona és la segona demarcació catalana amb més morts a les carreteres durant els primers sis mesos del 2016

Tot i que s'ha reduït el nombre de sinistres, les 13 víctimes registrades al Montsià eleven el balanç d'accidentalitat

Tarragona és la segona demarcació amb més víctimes mortals de trànsit durant els primers sis mesos del 2016. Fins al 21 de juny (vegeu peça), a tota
la xarxa de carreteres tarragonines han mort 24 persones, una xifra que només supera per poc Barcelona (25).

Tretze de les víctimes registrades a la demarcació van morir en el mateix sinistre: el que es va produir el dia 20 de març a l'AP-7, al terme municipals de Freginals (Montsià), on un autocar amb estudiants Erasmus va bolcar a l'autopista en tornar de les Falles de València.

Deixant de banda el cas de Freginals, el Tarragonès i el Baix Ebre, amb tres accidents i tres morts per comarca, han estat les dues zones de la demarcació amb més accidentalitat. Per la seva banda, la resta d'accidents amb víctimes s'han comptabilitzat a la Conca de Barberà (2), la Ribera d'Ebre, el Montsià i el Baix Camp.

El març més negre

Precisament, el primer sinistre mortal d'enguany a Tarragona es va registrar en aquesta última comarca. Va ser el 7 de febrer, a l'AP-7, a l'altura de Mont-roig del Camp. En el sinistre va perdre la vida el conductor d'un turisme.

D'altra banda, el mes de març ha estat el més negre a la xarxa viària tarragonina, ja que, a banda del sinistre de Freginals, es va registrar un altre accident a la Ribera d'Ebre. La resta de sinistres s'han repartit entre el febrer (3 en total), l'abril (4) i el juny (3).

De fet, l'accident de Freginals ha fet que el balanç de sinistralitat sigui molt semblant al del 2015. A finals de juny de l'any passat, a la demarcació s'havien produït 21 sinistres mortals. En aquest primer mig any, tot i que hi ha hagut molts menys accidents (12), el nombre de víctimes ha estat tan sols lleugerament inferior al del 2015 (26 a 24). A escala global, en canvi, els resultats són més positius, ja que en el primer semestre ha disminuït clarament el nombre total d'accidents amb víctimes mortals respecte al mateix període de l'any passat (de 70 a 52). Cal recordar que el 2015 va augmentar el nombre de morts a Catalunya (172) després de dotze anys consecutius de descensos.

Set morts més a Girona

A banda de Freginals, l'altre sinistre d'extrema gravetat registrat a Catalunya durant el 2016 es va produir el 2 d'abril a la carretera N-II, a l'altura de
la població de Pont de Molins (Alt Empordà). Fruit d'una topada entre dos vehicles, hi van perdre la vida set persones, entre les quals cinc joves francesos amb edats compreses entre els 19 i els 22 anys.

En total, a la xarxa viària gironina s'han registrat 13 víctimes mortals durant aquest primer semestre de l'any, dues més que a Lleida (11), que ha estat la demarcació amb menys sinistralitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia