Successos

Societat

L'Estat no paga els ajuts pels aiguats a la Val d'Aran

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha denunciat que tres anys després dels aiguats torrencials que van inundar la comarca tot provocant 100 milions en danys, l'Estat encara no ha publicat el reial decret per garantir les ajudes promeses. Barrera ho ha qualificat “d'error absolut” i ha assegurat que l'Aran “ja no espera” aquest ajut. “El ministre Fernández Díaz va dir tres cops davant la reina que ens ajudaria amb un reial decret que mai s'ha fet. Ja no esperem la declaració de zona afectada”, ha reblat.

D'altra banda, el Consell General ha enviat a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i a l'Agència Catalana de l'Aigua l'estudi d'inundabilitat de l'Aran per poder “garantir” el futur dels càmpings, després que els aiguats modifiquessin alguns trams del riu Garona. Ara caldrà esperar la validació de les dues administracions. L'objectiu de l'estudi és evitar construccions en zones fluvials perquè futurs desbordaments del riu no provoquin destrosses evitables. Un informe que, a més, proposa “mesures correctores” en diversos punts perquè els càmpings situats en zones inundables puguin mantenir la seva activitat econòmica.

Les inundacions van tenir lloc a l'Aran el 18 de juny del 2013 i van desencadenar el desbordament del riu Garona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia