Successos

Detingut per dues agressions sexuals a la festa de Palamós

S'investiga un noi per abusos a una menor darrere d'una barraca i per haver violat una companya de feina a la platja

Va quedar en llibertat i no es pot acostar a menys de 50 metres de les denunciants

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 26 de juny a la tarda un jove de Sant Feliu de Guíxols, de 24 anys i de nacionalitat hondurenya, per haver violat presumptament una companya de feina i haver abusat sexualment d'una menor durant la festa major de Palamós. Els dos episodis haurien tingut lloc diumenge passat, entre les tres i les sis de la matinada. L'investigat va sortir de nit per la zona de les barraques, situades al costat de la platja. Segons el relat de les denunciants, per quedar-se a soles amb elles hauria recorregut a la mateixa tàctica, ja que tant en un cas com en l'altre els va demanar que l'acompanyessin a fumar.

La primera a qui hauria abordat va ser la menor, que té 17 anys. Els dos es van trobar on hi ha les atraccions. Es coneixien perquè el noi treballa, precisament, en un bar de la Fosca. “Després que el jove aconseguís un cigarret, la va agafar de la cintura i del canell i la va obligar a anar darrere d'una barraca de la fira. Allà, tot i que l'adolescent va intentar requerir auxili, ell li va posar la mà per dins els pantalons, arribant a tocar-li el pubis mentre l'empenyia damunt una taula”, es recull en la interlocutòria.

Va arribar aleshores un amic d'ella, que va frustrar els fets. Aquella matinada, no obstant això, el jove hauria agredit sexualment una companya de feina. Un cop més, per endur-se-la a un lloc apartat, li va proposar d'anar a fumar a la platja. “La noia va accedir perquè treballen junts i li tenia confiança”, precisa la resolució judicial. Aquesta denunciant, de 18 anys, ha manifestat que ell li va començar a fer petons a la boca i, quan va provar de desfer-se'n i s'oposava a continuar, se li va col·locar a sobre i la va penetrar. L'investigat després va marxar i la va deixar sola a la sorra.

Relacions “consentides”

Els agents van arrestar el jove després de rebre les dues denúncies. Va passar dilluns a disposició del jutjat d'instrucció 4 de la Bisbal d'Empordà i va negar davant del jutge haver forçat cap de les dues noies. Pel que fa a la menor, va sostenir que havien estat passejant sols i que es van fer només un petó. I, respecte a la companya de feina, assegura que les relacions van ser consentides.

El jutge va deixar sense efecte la detenció, si bé creu que hi ha indicis que el demandat podria haver comès dos delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual. Li va imposar per aquest motiu diverses mesures cautelars: se li prohibeix apropar-se a menys de 50 metres de les afectades, se li ha retirat el passaport per evitar que surti de l'Estat espanyol i té l'obligació de presentar-se cada 15 dies al jutjat.

El jutge, però, redueix la mesura quan l'investigat es trobi al lloc de feina. En un bar de la Fosca de Palamós, ell treballa en una planta i la noia a qui hauria agredit, en una altra. “Amb la finalitat de garantir que pugui continuar treballant, el denunciat no podrà tenir contacte visual ni verbal amb ella, i s'haurà de mantenir a la seva planta de feina sense entrar a la zona on treballa la seva companya.” De moment, la jove no ha acudit a l'establiment perquè està de baixa arran de la situació. La seva família ha explicat a l'ACN que no estan d'acord amb la suavització de l'ordre d'allunyament al bar i no deixaran de reclamar una mesura més contundent i restrictiva per impedir que la víctima s'hagi de trobar diàriament amb el suposat agressor quan torni a treballar.

LES DATES

26.06.16
A la tarda,
la policia va arrestar el presumpte autor dels fets, que va passar a disposició judicial l'endemà.

LA XIFRA

24
anys
té el veí de Sant Feliu de Guíxols, de nacionalitat hondurenya, sospitós de delictes contra la llibertat sexual.
27.06.16
El jutjat
d'instrucció número 4 de la Bisbal va dictar la posada en llibertat provisional del jove, que treballa a Palamós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia