Successos

Seguretat

Els urbans de Figueres van fer 50 detencions el 2015

L'alcaldessa diu que la seguretat és prioritària al municipi, d'una gran complexitat, i remarca que de moment s'han creat vuit places per complir la promesa de l'ampliació de la plantilla

La Guàrdia Urbana de Figueres va fer durant l'any 2015 un total de 50 detencions i va elaborar 892 atestats per afers penals. Són les dades de la feina feta que es van presentar ahir en el decurs de la festa patronal del cos que es va celebrar a les instal·lacions del castell de Sant Ferran. També, en l'àmbit penal, van imputar 96 persones pel fet de conduir sense permís, 54 pel fet de conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues i tres per haver-se negat a fer la prova. Durant el 2015, a la ciutat de Figueres hi va haver 538 accidents –un mort, 24 amb ferits greus, 405 amb ferits lleus i 107 sense ferits.

Els actes d'ahir van servir per als tradicionals reconeixements a la trajectòria professional dels agents, pels seus 30 o 25 anys de servei i les condecoracions per actes meritoris. En total es van entregar 25 distincions. Destaca el reconeixement a la feina que es va fer a l'agent 4108, que va liderar la investigació que va permetre posar a disposició judicial el conductor que la nit de Sant Joan del 2015 va atropellar un noi a la ciutat, es va escapar i va intentar camuflar el vehicle perquè no els descobrissin.

Va ser felicitat un vigilant de seguretat de l'empresa Seguriber, Josep Feixes Parramon, que va tenir una intervenció cabdal per resoldre dos casos d'ocupacions massives de pisos en dos edificis de la ciutat, al carrer Albera i al carrer Mandri.

El cap del cos, l'inspector Josep Maria Riera, va elogiar els agents obligats a ampliar la jornada laboral per la impossibilitat d'ampliar la plantilla. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va aprofitar el parlament a l'acte per anunciar que, en compliment del seu compromís de l'acte de l'any passat, d'ampliar la plantilla, ja s'han convocat vuit places de diferents graduacions per a la Guàrdia Urbana. Felip va admetre, però, que potser no seran suficients per a les expectatives del cos. Va remarcar, però, que la policia era la màxima prioritat, ja que la seguretat és la principal reivindicació dels ciutadans i que la realitat de Figueres és molt complexa per la seva proximitat amb la frontera i pel fet de tenir un centre penitenciari, entre altres factors.

Elogis del regidor

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, va remarcar que calen més serveis jurídics i més administratius perquè la feina de la policia sigui més àgil. I va criticar la llei. “La llei no ens ajuda, hem de canviar la llei. Tenim nouvinguts que vénen de països on no tenen una policia respectuosa com la nostra i en lloc d'adaptar-se se n'aprofiten i generen molts maldecaps”, va afirmar Casellas, que va posar com a exemples els casos de bars que no tanquen a l'hora i després no respecten l'autoritat municipal. “És perillós ser policia i, en canvi, la penalitat per atemptats i desobediències no es correspon”, va lamentar el regidor. “I molta gent ja ha après que surt molt barat agredit un policia aquí”, va lamentar Casellas, en defensa dels urbans, que, segons manté, “cada cop ho fan millor”.

LA FRASE

Alguns nouvinguts han après que surt molt barat agredit un policia aquí
Pere Casellas
regidor de seguretat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia