Successos

Successos

blanqueig de diners

Detenen a s'Agaró el fill de l'exalcalde de la ciutat de Kíev

La policia sospita que seria un dels cervells d'una trama de blanqueig de diners

Efectuen dos escorcolls a s'Agaró i un altre a Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols

El fill de Leonid Txernovetski –exalcalde de Kíev entre els anys 2006 i 2012 i fundador de Pravez, un dels principals bancs ucraïnesos– Stepan Txernovetski, va ser detingut ahir a Platja d'Aro en el marc d'una macrooperació policial que es va dur a terme a Barcelona i la Costa Brava. Segons els investigadors, estaria relacionat amb un cas de blanqueig de capitals. En l'operació policial, que van fer conjuntament els Mossos d'Esquadra i la Policía Nacional, es van efectuar tres escorcolls al Baix Empordà: dos a s'Agaró, a Platja d'Aro, i un altre a Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols. És precisament del número 50 de l'avinguda Platges de s'Agaró d'on la policia s'ha endut emmanillat el fill de l'exalcalde de Kíev, de qui els investigadors sospiten que seria un dels cervells de la banda i que vivia en un xalet que s'hauria adquirit amb diners de la trama de blanqueig de capitals. És previst que en les pròximes hores Txernovetski passi a disposició judicial, ja que haurà de donar explicacions sobre la seva vinculació amb el cas. Els policies es van endur del domicili caixes amb documentació i altres objectes que, segons la policia, provarien aquesta relació amb la trama de blanqueig de capitals.

L'operació, anomenada Variola, està sota secret de sumari i s'està duent a terme en coordinació amb la fiscalia anticorrupció, que ha ordenat detenir onze persones, la majoria de les quals de nacionalitat ucraïnesa i russa i instal·lades a la ciutat de Barcelona. Simultàniament, el jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona va autoritzar setze diligències d'entrades i escorcolls, el bloqueig de nombrosos comptes bancaris i l'embargament d'un gran nombre de béns immobles.

Entramat empresarial

La investigació ha permès acreditar els delictes d'organització criminal, blanqueig de capitals, falsedat de documents oficials i mercantils i contra la Hisenda Pública. Fruit d'aquesta investigació, s'ha pogut constatar la constitució d'un entramat empresarial, utilitzant persones, en el qual s'han incorporat capitals d'origen il·lícit, procedents d'altres societat constituïdes principalment a Xipre i les illes Verges.

11
detencions
i 16 escorcolls va efectuar ahir la policia entre la ciutat de Barcelona i la Costa Brava.
10
milions
d'euros haurien blanquejat, segons la investigació que lidera la fiscalia anticorrupció.

També l'amo del luxós restaurant Yubari de Barcelona

Per fer aflorar els diners, el grup creava societats o en comprava de ja constituïdes a les quals, just immediatament després, injectava els diners, obtinguts presumptament de manera il·lícita, procedents de societats estrangeres, i destinava aquestes quantitats a comprar immobles a l'Estat. Fins ara, la fiscalia anticorrupció ha detectat la inversió de més de 10 milions d'euros mitjançant aquest procediment.

Entre els detinguts també hi ha el propietari del restaurant japonès Yubari de Barcelona, Arman Mamilyan. La policia es va endur del local documentació, ordinadors i uns 1.200 euros en efectiu que han trobat en un despatx. L'empresari, d'origen armeni, va ser arrestat a primera hora del matí a casa seva en una exclusiva zona del barri de Pedralbes de Barcelona, on els agents van intervenir diversos vehicles de gamma alta. Mamilyan, acompanyat del seu advocat Javier García Mallol, va ser traslladat al restaurant, on també va ser detinguda una germana seva. Segons la fiscalia, aquest local, situat a l'avinguda Diagonal entre els carrers Bailèn i Girona, tindria com a objectiu fer aflorar els diners de procedència il·lícita. El jutge va ordenar precintar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia