Successos

Medi ambient

Incendi a l'abocador de l'Alt Empordà, a Pedret i Marzà

Les flames van cremar una hectàrea de la zona on hi ha dipositades les deixalles, i també part d'uns matolls

El foc va aixecar una densa columna de fum

Es va donar per extingit en tres hores

Un ràpid desplegament d'efectius va tenir lloc ahir a Pedret i Marzà arran d'un foc que es va declarar a l'interior de les instal·lacions de l'abocador comarcal de l'Alt Empordà. L'equipament està situat a l'altura del punt quilomètric 29,5 de la carretera N-260, que va de Figueres a Llançà. Els Bombers van rebre l'avís de l'incident a tres quarts de tres de la tarda, quan van ser informats que sortia una columna negra de l'àrea on s'hi dipositen els residus. El fum va ser divisat per alguns veïns, que també van donar la veu d'alerta. Fins a la zona s'hi van desplaçar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions terrestres dels Bombers, un mitjà aeri, la policia local de Castelló d'Empúries, membres d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i agents rurals. L'incendi va afectar principalment una pila de deixalles i va quedar calcinada una hectàrea del terreny on es troben.

Durant els treballs d'extinció, un helicòpter bombarder va donar suport als efectius que treballaven des de terra i va realitzar descàrregues d'aigua. Van tenir la col·laboració, a més, de treballadors del centre, que van ajudar a apagar les flames amb maquinària pesant. Un operari va anar tirant terra, amb una retroexcavadora, a sobre de les brases per evitar revifades.

A part de les deixalles, el foc va agafar uns matolls dels camps dels voltants. Les flames que van arribar fins a aquesta zona de vegetació van poder ser controlades immediatament i el perill que s'estenguessin de seguida es va estroncar. Els bombers van estar treballant sobre el terreny unes tres hores i van donar per tancat el servei a les sis de la tarda.

L'abocador comarcal de l'Alt Empordà, a Pedret i Marzà, podria arribar al màxim de la seva capacitat el 2017 o a principis del 2018. Per respondre a la necessària continuïtat del recinte, on s'hi dipositen les deixalles dels 68 municipis de la comarca i que tracta prop de 80.000 tones anuals de residus, s'ampliarà el centre per allargar-ne la vida uns 20 anys. Funciona com a abocador controlat comarcal des del 1988, i enguany s'està tramitant la seva cinquena ampliació.

LES XIFRES

5
dotacions
terrestres dels Bombers, un helicòpter, ADF, agents rurals i policia de Castelló es van activar pels fets.
29,5
és el punt quilomètric
de la carretera N-260, on està situat l'abocador comarcal de l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia