Successos

Judicial

Absolució per confusió

La magistrada resol que el violador no s'havia assabentat que la relació no era consentida

La menorno va comunicar amb la necessària “contundència i rotunditat” que no volia sexe

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat de violar una menor a Blanes perquè, per una banda, la víctima no va ser prou contundent per avisar l'agressor que no volia practicar sexe, i, per l'altra, perquè el noi no s'havia assabentat que la relació no era consentida. Aquesta és la conclusió a què ha arribat en la seva sentència la magistrada després d'escoltar les dues parts –víctima i acusat– durant el judici que es va celebrar el mes passat.

Els fets pels quals el fiscal sol·licitava 9 anys de presó per al jove i demanava que indemnitzés amb 10.000 euros la denunciant van tenir lloc la matinada del 19 d'abril del 2015, quan la noia –de 15 anys– i el suposat agressor –de 18– es van trobar a les portes de la discoteca Kyneos de Blanes. Segons consta en la sentència, després de prendre unes copes i afectats per l'alcohol, tots dos van anar fins l'antic camp de futbol de la població. Allà es van començar a fer petons, fins que la situació va pujar de to i ell li va tocar els genitals amb la mà. Va ser aleshores quan la noia li va dir que no volia mantenir relacions. Però el jove no va arribar a entendre la negativa de la menor, i li va baixar els pantalons, les mitges i les calcetes, i, després d'estirar-la a terra, va consumar l'acte sexual.

Assistit per l'advocat Carles Monguilod, l'acusat va defensar que la relació sexual havia estat consentida. En canvi, ella va relatar que recorda haver-li indicat, al noi: “Deixa'm, que jo no vull follar, que no sóc una porca.” En la resolució judicial, però, s'hi posa de manifest que “el tribunal té seriosos dubtes, per fets concloents, que la menor hagués expressat la seva falta de consentiment, que l'hi comuniqués amb la necessària contundència i rotunditat perquè comprengués que no volia seguir amb la relació sexual”. El recel del tribunal no el motiven precisament elements externs, sinó la declaració de la menor, que va arribar a afirmar durant el judici amb un “rotund sí” la possibilitat que el jove no l'arribés a entendre. A més, la noia va justificar aquesta confusió perquè el jove anava borratxo: “Jo sincerament crec que va ser per la beguda.” És davant d'aquests matisos que el tribunal té dubtes que el denunciant la forcés i n'estima l'absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia