Successos

Successos

Un motorista agredeix un noi i li destrossa el vehicle

El detingut, d'origen danès, és de la banda dels Bandidos

Els fets van tenir lloc a Empuriabrava

Va intentar robar el cotxe al jove, que també va ser apallissat per altres companys motoristes de l'acusat

Una injusta i alarmant situació van viure dissabte passat tres joves de 19 anys, a Empuriabrava. Els fets van tenir lloc pels volts de les cinc de la matinada, a l'exterior de la discoteca Passarel·la. Els nois estaven en el cotxe propietat del pare d'un d'ells, que havien estacionat en un espai d'aparcament a prop del local d'oci nocturn. Estaven xerrant i escoltant música amb el capó del vehicle obert quan, de sobte, els va aparèixer “un home molt alt i fort, que portava una armilla de cuir, en la qual posava la paraula Bandido al darrere”.

Segons consta en la denúncia que va presentar posteriorment el noi que duia l'automòbil –un Peugeot 206–, el motorista va obrir la porta del conductor, va pujar al turisme i va intentar sostreure'l. La víctima va mirar de calmar-lo, però “estava fora de si”. L'afectat va relatar a la policia que, a continuació, el motorista va aconseguir fer arrencar el cotxe i va fer marxa enrere. “Tot i que em va costar, vaig introduir el braç i vaig poder treure-li les claus perquè no em robés el vehicle. Mentre les hi intentava agafar, m'anava donant cops de puny i puntades de peu. I, quan ja finalment li vaig prendre les claus, es va tornar boig. Va començar a arrencar els seients i altres parts de dins del cotxe, a moure's per l'interior i a trencar els vidres.”

El declarant va fer uns passos enrere i, de cop i volta, va topar amb altres companys de l'acusat. També eren membres de la mateixa banda de motoristes, que havien participat aquest cap de setmana passat en una concentració de motards a Castelló d'Empúries. És una trobada a escala europea que va reunir 2.000 persones i 1.200 motos de gran cilindrada dels Bandidos. És un club que va ser fundat el 1966 a Texas i alguns dels seus integrants han estat notícia, diverses vegades, per haver protagonitzat episodis conflictius.

La víctima va afegir que aquests altres homes, que també anaven vestits de motoristes, el van agafar pel coll i el van tirar al terra. “Dos d'ells em van començar a colpejar i quatre o cinc motoristes més de la colla es van acostar també per agredir-me. No sé com, vaig poder escapar i vaig sortir corrents.” El noi es va refugiar a la discoteca i els vigilants de seguretat van fer una barrera per impedir que el grup de motoristes entrés a dins. Fins a la zona s'hi va dirigir la policia local, els Mossos d'Esquadra de Roses i el SEM. Els motoristes, en veure la presència policial, van marxar, si bé els Mossos van aconseguir reduir i detenir el motard que va intentar robar amb violència el Peugeot.

L'arrestat és de Dinamarca, té 32 anys i no li constaven antecedents. Pels presumptes fets que va protagonitzar a Empuriabrava, la policia li atribueix la comissió de tres delictes: un robatori i furt d'ús de vehicle amb intimidació, danys i lesions. Va quedar en llibertat amb càrrecs i serà jutjat el 14 de setembre. El noi que en va ser la víctima, veí de Girona, va ser atès el mateix dia 23 a l'hospital de Figueres. Tenia sobretot masegades a l'esquena i li costava caminar. El seu pare lamenta la situació en què es va trobar el seu fill, la qualifica de vergonyosa i indica: “No el van matar de miracle.” D'altra banda, fruit de l'acció de l'acusat, el vehicle presentava incomptables danys, ja que les portes estaven aixafades, tant el capó com la carrosseria frontal i lateral estava abonyegada, no hi havia el vidre del copilot ni tampoc un de la part posterior, estava ple de ratllades, els seients havien estat forçats, la lluna davantera tenia una esquerda, i els altaveus i la safata del darrere estaven destrossats.

LA XIFRA

19
anys
té la víctima, veí de Girona, qui va ser atès a l'hospital de Figueres per les lesions que va rebre.

LA DATA

23.07.16
A les cinc de la matinada es va registrar l'intent de robatori i els Mossos van arrestar l'autor de l'assalt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia