Successos

Successos

L'esfondrament de part d'una grada fa 12 ferits lleus a Teià

Tres dels ferits van ser traslladats a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i van ser donats d'alta al cap d'unes hores

Es parla d'un col·lapse estructural del forjat, mentre s'espera el resultat de les mostres analitzades

Ensurt, i dels grossos, el que es va viure el dia 27 a la nit a Teià. I és que mentre es disputava un partit de futbol sala, en el marc d'un torneig, es va esfondrar part de la grada de la pista exterior de l'AE Teià, en ple centre del municipi, i hi va haver dotze persones ferides lleument.D'aquestes, tres van ser traslladades a l'hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona i tres més hi van anar pels seus propis mitjans, on van passar algunes hores en observació abans de ser donades d'alta. Un dels accidentats té una costella fracturada i un altre té una forta contusió al menisc.

Els fets van passar abans de la mitjanit mentre es jugava el segon partit de semifinals del torneig. Segons fonts presencials, van ser la mateixa organització de l'acte i els assistents al partit els qui van ajudar els accidentats. Segons aquestes mateixes fonts, el recinte no era ple del tot, fet que va evitar danys majors.

Un esvoranc d'1,5 metres

La part afectada ocupa una àrea d'uns vuit metres quadrats situada en la graderia lateral de migjorn, que va cedir per un col·lapse de l'estructura de suport. A primera hora del matí d'ahir, els serveis tècnics municipals van dur a terme una inspecció per determinar-ne les causes i establir les mesures correctores adients. Mentrestant, la instal·lació romandrà clausurada per motius de seguretat. Atesa la diferència de cota amb el ferm, l'incident va provocar un esvoranc d'un metre i mig de fondària. Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius de la policia local, tres ambulàncies, dues unitats dels Bombers i tres més dels Mossos. També hi van anar l'alcalde, Andreu Bosch (CAT-ERC), i diversos regidors de tots els grups municipals.

Segons l'Ajuntament, a primer cop d'ull els tècnics municipals van atribuir l'accident a un col·lapse estructural del forjat, ja que les bigues de ciment que el sostenen podrien haver patit un procés de carbonatació a causa de la humitat. Aquest fenomen fa que el formigó perdi l'alcalinitat que manté protegida l'armadura i li dóna consistència. Per precisar exactament la patologia, es van prendre diverses mostres del material i es van enviar a analitzar. “Dins de la desgràcia podem estar satisfets perquè els ferits ja tenen l'alta i no s'han de lamentar danys més grans”, va manifestar l'alcalde de Teià, que va comentar que l'organització va decidir continuar el torneig al pavelló municipal.

LA FRASE

Malgrat la desgràcia, podem estar satisfets perquè els ferits ja tenen l'alta i no hi ha danys més grans
Andreu Bosch
Alcalde de Teià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia