Successos

Medi ambient

Un incendi a prop del Canigó es fa notar a les comarques gironines

El fum era visible a gran part de l'Alt Empordà

El telèfon d'emergències va rebre una cinquantena d'avisos

Bombers gironins ajuden en l'extinció

L'incendi forestal que afecta la zona de Montalbà del Castell, a la comarca de la Fenolleda, a la Catalunya del Nord, va ser visible ahir de molts punts de l'Alt Empordà, i es va sentir l'olor de cremat a molts altres indrets de la demarcació. Les flames, que són a 35 quilòmetres de la frontera, avançaven sense control amb l'empenta del vent. És precisament aquest vent el que va portar el fum a les comarques gironines. Això va alertar molts veïns de la zona, que van avisar al telèfon 112, del servei d'emergències. En total, es van rebre més d'una cinquantena de trucades relacionades amb aquest incendi.

El foc és tan a prop que els Bombers de la Generalitat han enviat nou dotacions per ajudar en les tasques d'extinció, concretament sis camions, dues unitats del grup d'actuacions forestals (GRAF) i una de comandament.

Segons van indicar fonts de Renfe, ahir al vespre l'incendi no afectava la circulació dels TAV que uneixen diverses ciutats franceses i Barcelona, a diferència de dimecres, quan un incendi va obligar a tallar preventivament la circulació al túnel del Pertús i va causar retards superiors a les quatre hores en un tren procedent de París, entre d'altres. En canvi, com a conseqüència del foc sí que es van haver de tallar quatre carreteres de la Catalunya del Nord: l'RN116, entre Prada i Bulaternera, i les RD21, RD17 i R35, a més de la circulació ferroviària entre Prada i Perpinyà.

El foc va començar al matí i ha cremat centenars d'hectàrees. En les tasques d'extinció treballen 450 efectius dels bombers francesos.

LES XIFRES

35
quilòmetres.
Distància fins a la frontera de l'incendi que afecta la zona de Montalbà del Castell, a la Fenolleda.
450
efectius
dels bombers francesos, tant terrestres com aeris, treballen en les tasques d'extinció de les flames.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia