Successos

Successos

Una antiga carnisseria era un bordell clandestí

La policia hi va trobar cinc dones xineses que eren esclavitzades

Van detenir l'explotadora, també xinesa

La Policía Nacional van rescatar cinc dones de nacionalitat xinesa que eren obligades a prostituir-se en un pis insalubre de Girona i van detenir la carcellera, de nacionalitat xinesa, que les tenia retingudes. El cas es va destapar després d'una trucada anònima, que alertava que en un local on abans hi havia hagut una carnisseria, ara tancada, entre els carrers de la Rutlla i Sant Joan Baptista de La Salle, s'estaria exercint la prostitució, i fins i tot hi hauria alguna noia menor d'edat.

El pis on les tenien tancades és al carrer Rutlla, número 62, on les dones vivien amuntegades en una petita habitació, l'ambient de la qual contrastava amb les altres habitacions destinades a exercir els serveis, més ordenades, salubres i amb aire condicionat. Eren vigilades permanentment a través d'una càmera situada a la seva habitació, de la qual no podien sortir si no era per donar servei als clients en jornades maratonianes de 24 hores. Els agents van constatar que la dona d'origen xinès exercia funcions de control sobre les víctimes. Durant el registre, els investigadors van poder comprovar que les dones es trobaven a l'habitatge en situació irregular i estaven sent víctimes d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. A les dones prostituïdes se'ls va oferir la possibilitat d'entrar en el programa de protecció de víctimes de la prostitució, que els hauria comportat aconseguir la regularització de la seva situació, però no ho van acceptar.

En el registre de l'habitatge els agents van confiscar documentació com ara agendes i quaderns de comptabilitat on es va poder verificar el doble recompte per part de la controladora –d'una banda, el que obtenia pel servei de les noies i, de l'altra, el que percebien les víctimes–, així com 4.600 euros en metàl·lic.

La detinguda va quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se periòdicament al jutjat. Aquesta dona ja havia regentat un altre local de prostitució il·legal a Girona. S'anomenava La Casita Azul, i fa anys va ser clausurat després d'una operació policial, en què ella també va ser detinguda. En aquells moments estava en situació irregular, però ara havia aconseguit un permís de residència i regentava aquest prostíbul clandestí al local que abans era una carnisseria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia