Successos

Successos

Suspesos dos urbans per una agressió a un conductor

El presumpte atac s'hauria produït quan els agents van aturar un ciclomotor que circulava per la carretera de l'Arrabassada

El cap de la Guàrdia Urbana condemna “enèrgicament” l'actuació

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès cautelarment dos agents de la Guàrdia Urbana per una presumpta agressió al conductor d'un ciclomotor. Els fets, que va fer públic ahir el mateix Ajuntament en un comunicat de premsa, haurien succeït el dia 15 d'agost a la carretera de l'Arrabassada. Com a conseqüència, tots dos policies tenen obert un expedient disciplinari per una falta molt greu.

Els dos agents pertanyen a la unitat central de trànsit de la Guàrdia Urbana i, segons indica el comunicat municipal, haurien agredit el conductor del ciclomotor “de manera improcedent i manifestament desproporcionada”. La unitat de deontologia i afers interns de la Guàrdia Urbana (UDAI) va obrir d'ofici una investigació interna per esclarir els fets després de tenir-ne coneixement dos dies després i especialment pels “sòlids indicis de greu mala praxi policial”, segons la font municipal. Després de les comprovacions, la UDAI va constatar “una aparent rellevància penal” de la conducta dels agents i va denunciar els fets davant el jutge.

Els fets van tenir lloc a l'altura del quilòmetre 3,8 de la carretera de l'Arrabassada. Les explicacions de l'Ajuntament no determinen, i tampoc no ha transcendit per altres vies, les causes de l'agressió al conductor i en quines circumstàncies s'hauria produït.

Condemna

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, va voler deixar clar ahir que condemna enèrgicament aquests fets, però va voler destacar-ne l'excepcionalitat, desvinculant el conjunt del cos d'aquest tipus d'actuacions. El comissionat de Seguretat, acompanyat pel cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, va manifestar la sorpresa pel cas i va afirmar que “els primers sobtats” per la presumpta agressió són els responsables policials. “No ens ho podíem creure, però els fets són els que són i les proves són contundents”, va subratllar Recasens, que va qualificar la presumpta agressió d'un cas “molt excepcional”. El comissionat també va valorar l'“eficàcia” dels mecanismes de garanties i transparència de la mateixa Guàrdia Urbana tant per als ciutadans com per als agents. Segons subratlla el comunicat, l'objectiu és “reforçar la legitimitat social i incrementar la valoració i la confiança de la ciutadania cap al cos de la Guàrdia Urbana”.

La UDAI ha informat la víctima dels drets que l'assisteixen i li ha ofert el suport necessari.

LA FRASE

No ens ho podíem creure, però els fets són els que són i les proves són contundents
Amadeu Recasens
comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona

LA DATA

15.08.16
és el dia
en què presumptament van passar els fets al quilòmetre 3,8 de la carretera de l'Arrabassada.

ERC vol una Urbana “de prestigi”

El portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, també va condemnar ahir la suposada agressió dels dos agents de la Guàrdia Urbana. Coronas va exigir un cos “de prestigi” al govern municipal d'Ada Colau i va assegurar que, si les proves aportades són “evidents”, els republicans estan a favor que hi hagi una “sanció immediata en espera del judici”. ERC reitera el seu suport a la Guàrdia Urbana i exigeix que es posi fi a les males pràctiques, que, a parer seu, en perjudiquen el prestigi. Coronas considera que els casos d'aquesta mena són “intolerables” i va reclamar “sancions exemplars”.

“Ni la ciutadania ni el cos de la Guàrdia Urbana es mereixen fets que fan minvar, malauradament, la confiança cap a la nostra policia”, hi va afegir el portaveu municipal republicà. En aquest sentit, Coronas recorda que va ser ERC el que va demanar que afers interns depengués directament de la gerència en lloc del cap de la Guàrdia Urbana, i això ha permès detectar de manera més eficient el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia