Successos

seguretat

robatoris a les autopistes

Alerten de falsos policies rondant per l'AP-7 que roben els conductors

Els Mossos tenen oberta una investigació contra dos homes que, a bord d'un BMW, fan parar els vehicles ensenyant una placa que és de joguina

Els Mossos d'Esquadra estan sobre la pista de dos homes que es fan passar per policies a l'autopista AP-7. L'objectiu dels delinqüents és robar els usuaris de la via fent-los creure que són autoritats de la llei. Es tracta de dos individus, dels quals no ha transcendit la identitat ni la nacionalitat, que circulen principalment per l'autopista a cavall d'un vehicle de gamma alta. Ho fan a bord d'un turisme de la marca BMW de color negre i amb matrícula de Barcelona. Aparentment ben vestits i darrere d'unes ulleres fosques, un dels delinqüents ensenya als usuaris de la via una cartera amb una suposada placa policial que, evidentment, és falsa, de joguina. Mentre fan això, fan senyals als conductors perquè aturin els seus vehicles al més aviat possible, habitualment en una àrea de descans on no hi ha ningú o gairebé ningú, i sense càmeres de seguretat de negocis que els filmin. Un cop els conductors s'aturen, els lladres aprofiten per sostreure'ls tot allò de valor que puguin tenir, fins i tot el mateix vehicle.

Actuacions policials

L'última actuació coneguda que han fet els Mossos d'Esquadra a Catalunya i que va permetre la detenció de tres homes que es feien passar per policies va ser el maig passat a l'N-II. El seu objectiu eren turistes que circulaven per la zona de Mataró. Una de les víctimes va denunciar els fets en el moment que es van produir, facilitant fins i tot detalls del vehicle amb el qual van fugir els lladres. Amb aquesta informació, els agents van localitzar els fugitius, i va començar una persecució en cotxe per l'N-II.

A les comarques gironines, les darreres operacions contra lladres que feien servir aquest mètode han permès detenir dos bosnians que actuaven en àrees de servei de AP-7, des de la Jonquera fins a Castelló, i que tenien una credencial falsa de la Policía Nacional, i a dos joves de 22 anys de nacionalitat marroquina a la zona de Vilademuls, també a l'autopista. En aquest últim cas, duien roba que simulava la vestimenta dels agents policials i armes de foc.

LA FRASE

Fan senyals als conductors perquè s'aturin, habitualment en una àrea de descans. Un cop allí, aprofiten per prendre'ls tot allò de valor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia