Successos

Successos

Una mestra de Palafrugell mor en estimbar-se fent muntanyisme a Benasc

La muntanyenca Fàtima Porti, de 36 anys, va caure d'uns 15 metres i després en va rodolar uns cent per un terreny rocós

Fàtima Porti Sallent, de 36 anys, mestra de l'escola Pi Verd de Palafrugell i gran esportista, va morir dimecres al migdia a conseqüència d'una caiguda accidental mentre feia ràpel a la cresta denominada “Els Quinze Gendarmes”, que dóna accés al cim del pic de l'Alba, a Benasc, Osca.

La muntanyenca anava acompanyada per un altre escalador que va ser qui va avisar emergències. La Guàrdia Civil va enviar un helicòpter amb especialistes en rescat de muntanya i un metge a la zona de l'accident. L'helicòpter va haver de fer diverses passades per la zona del pic de l'Alba, fins que van poder veure on estaven situats la víctima i el seu company. L'helicòpter va deixar a terra els rescatadors i el metge, que van arribar fins al punt on havia quedat la noia després de la caiguda. Un cop allà, els metges ja no van poder fer res per reanimar-la i es va certificar la mort. El cos de la víctima va ser recuperat amb el mateix helicòpter de la Guàrdia Civil i traslladat fins a Benasc, on se li va practicar l'autòpsia.

Fàtima Porti Sallent, havia nascut a Artés (Bages), on encara resideix la seva família, però des de feia uns deu anys vivia a Palafrugell, on tenia la feina de mestra a l'escola Pi Verd de la població.

El curs passat Fàtima Porti era la responsable dels alumnes de cinquè de primària del centre, amb els quals havia participat en una trobada d'escoles verdes. Porti era una gran esportista i, a part de l'escalada i el muntanyisme, havia participat en curses diverses. La mestra Fàtima Porti participava activament en la vida associativa de Palafrugell.

LA XIFRA

100
metres
va rodolar pendent avall la muntanyenca que va caure fent escalada.

LA DATA

24.08.16
es va produir
l'accident a la muntanya del pic de l'Alba que va costar la vida a la mestra de Palafrugell.

Una noia de Blanes va morir al juny a Talarn

Una noia de Blanes, Sara Grande Carbó, de 24 anys, va morir el 4 de juny passat mentre feia barranquisme a la zona de Gurp, al municipi de Talarn, al Pallars Jussà. Sara Grande anava amb un grup de persones que feien barranquisme que van ser sorpreses per una pujada sobtada del cabal de la riera a causa de les pluges. La noia va ser arrossegada pel corrent i no va ser possible rescatar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia