Successos

Seguretat

Un sindicat dels Mossos denuncia que hi ha rates a la comissaria de Manresa

Els rosegadors s'han vist a la zona de garjoles

S'han hagut de traslladar detinguts a Igualada i Berga

Els Mossos diuen que ja s'està desratitzant

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC va denunciar ahir la presència de rates a la comissaria de Manresa. Segons va explicar Josep Miquel Milagros, portaveu del sindicat, els rosegadors són de grans dimensions –de 15 a 20 centímetres– i s'han pogut veure diversos cops a la zona de garjoles d'homes, un fet que està obligant a traslladar detinguts a comissaries properes de la mateixa regió policial: a Igualada, Berga i, en tercer lloc a Vic.

Milagros va subratllar que la problemàtica està agreujant “la manca d'efectius que ja hi ha a la zona” perquè el trasllat de detinguts “perjudica molt el servei diari de les patrulles”. Fonts dels Mossos d'Esquadra van confirmar ahir la presència “d'una rata” a la comissaria i van informar que una empresa especialitzada de desratització ja hi treballa.

Milagros, però, va afirmar que “de rosegadors se n'ha vist més d'un i en més d'una ocasió” i va desvelar que el problema s'arrossega des de fa unes setmanes: “Som coneixedors que l'empresa de manteniment ha posat captures, però queda palès que les accions no han estat suficients; és evident que si encara hi ha rates hi ha alguna cosa que no s'està fent bé”.

Segons relata, les rates entren a les dependències de detinguts “probablement pel clavegueram que hi ha sota la zona afectada” i després, un cop vistes,” es refugien sota l'estructura de l'edifici policial”. Per tot plegat, demanen a la Direcció General de la Policia que es comprovi l'estat del clavegueram i que es prenguin mesures urgents per acabar amb els rosegadors.

LES FRASES

El trasllat de detinguts perjudica el servei diari i agreuja encara més el problema de manca d'efectius de la zona
És evident que si s'han fet accions i encara hi ha rates hi ha alguna cosa que no s'està fent bé
Josep Miquel Milagros
portaveu del sindicat uspac

“Les rates creen un problema de salubritat”

Segons denuncia el sindicat, la presència de rates i el seu possible accés a llocs comuns crea “un greu problema de salubritat i un greu risc per als agents i per als ciutadans, ja que les rates estan relacionades amb la propagació de nombroses malalties infeccioses”. Josep Miquel Milagros, portaveu del sindicat, també va recordar que fa pocs dies es van detectar rates a una altra comissaria, en aquest cas a l'Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia