Successos

rodalies

accident ferroviari

Un accident en un pas a nivell desgavella la línia R3

Un tren topa en una intersecció sense barreres amb una furgoneta i fereix de gravetat el conductor

La línia es va tallar, fet que va provocar retards importants

La línia R3 de rodalies de Barcelona va viure ahir una jornada caòtica, amb importants retards en el pas dels trens a causa d'un accident entre un dels combois i una furgoneta en un pas a nivell. El conductor de l'automòbil va quedar ferit de gravetat en ser envestit pel tren al pas a nivell sense barreres situat entre Figaró i la Garriga, fora del nucli urbà.

El pas està senyalitzat, però no té cap tipus de barrera i només avisa amb senyals lumínics i acústics. Ara s'investiga si l'automatisme funcionava correctament en el moment de l'accident.

Els fets es van produir a tres quarts de deu del matí, quan un tren que feia el trajecte entre l'Hospitalet de Llobregat i Vic va topar contra la furgoneta, fet que va obligar a interrompre la circulació ferroviària entre Centelles i les Franqueses del Vallès durant més de dues hores. Un helicòpter del SEM va traslladar al Vall d'Hebron el conductor del vehicle, un home de 62 anys. En el sinistre no van resultar ferits ni el maquinista ni cap dels ocupants del comboi, que no va patir tampoc cap desperfecte.

Renfe va establir un dispositiu de transport alternatiu per carretera per cobrir el tram entre Centelles i les Franqueses del Vallès durant l'afectació, però els trens de l'R3 van arribar a acumular retards de més d'una hora i mitja. La circulació de trens a la línia 3 es va restablir poc després de les dotze del migdia.

Els passos a nivell de la xarxa ferroviària de Renfe a Catalunya situats en nuclis urbans disposen tots de barreres, si bé en alguns dels que són fora de les zones habitades els indicadors són únicament lumínics i acústics.

La línia R3 és una de les més afectades per incidències en el servei i habitualment acumula retards importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia