Successos

Successos

Un foc destapa un pis ple de marihuana

L'incendi va ser ahir de matinada a Figueres i va fer desallotjar un bloc

Un incendi ahir a la matinada va obligar a desallotjar els veïns d'un edifici de dues plantes al número 65 del carrer Sant Pau de Figueres. El foc, que es va originar al quadre elèctric de l'entresòl, va posar al descobert una plantació de marihuana en un dels pisos. Els Mossos d'Esquadra hi van trobar 160 plantes i làmpades per al seu cultiu, que ara estan sota custòdia policial.

L'avís de l'incendi es va fer a les 3.06 hores de la matinada i va obligar a mobilitzar quatre dotacions dels bombers, efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres, i el SEM. Una de les famílies afectades va passar la nit en un hotel de la ciutat, que va facilitar l'Ajuntament, i l'altra es va desplaçar fins a casa d'uns familiars.

Cap de les quatre persones que viuen a l'edifici va resultar ferida. En el moment en què es va declarar l'incendi, una de les famílies, la que viu a la segona planta, era al seu domicili. Alertats per les flames i el fum que pujava de la planta principal, van marxar corrents pel seu compte i van deixar la porta de casa oberta. Això va fer que, fruit de les altes temperatures i de la intensa columna de fum, el pis s'hagués vist afectat, amb despreniments del guix de les parets, segons fonts dels bombers.

Quan els serveis d'emergències van arribar al lloc dels fets, a l'edifici només hi havia tres gossos, que en van sortir il·lesos. El foc va devorar les portes d'entrada a l'edifici i va malmetre la planta baixa, que es troba plena de runes i amb el quadre elèctric i els comptadors calcinats. L'escala també va quedar afectada.

L'aparellador municipal de l'Ajuntament de Figueres, que ahir al matí va inspeccionar l'edifici per determinar l'abast del foc, va declarar que no hi ha afectacions estructurals. Amb tot, la brigada municipal retirarà alguns elements que corren el risc de caure.

El foc també va afectar els dos locals contigus a l'edifici d'habitatges on es va declarar l'incendi. El que en va sortir més malparat és on hi ha un negoci de tatuatges.

Els Mossos es van endur les plantes de marihuana i el material destinat al cultiu, i han obert una investigació per identificar els responsables de la plantació i comprovar si els elements elèctrics van ser la causa del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia