Successos

tribunals

'flash mob' a Platja d'Aro

Demanen que es tanqui el cas de l'estampida a Platja d'Aro

L'advocada de les monitores alemanyes responsables de la ‘flash mob' defensa que no es va cometre cap delicte

Sosté que no van voler simular un atac terrorista ni cap situació de perill

Petició d'arxivament del cas de la mobilització espontània (flash mob) organitzada per un grup de turistes que va provocar el pànic a principis d'agost a Platja d'Aro. L'advocada Sònia Carbó, que du la defensa de les cinc noies alemanyes d'entre 20 i 25 anys detingudes, ha sol·licitat al jutjat d'instrucció número 3 de Sant Feliu de Guíxols que tanqui el cas. Argumenta que les joves no van cometre cap delicte. “Es demana el sobreseïment, i per tant l'arxivament, perquè no es compleix el requisit per tipificar-ho en cap delicte”, assegura Carbó. Així mateix, en el seu escrit, la lletrada argumenta que les noies no van simular cap tipus d'atac terrorista ni hi havia intencionalitat de provocar el pànic entre la població amb la seva acció. “En cap moment van tenir cap ànim de simular cap situació de perill per a la comunitat ni voluntat de provocar cap desordre públic”, afirma l'advocada. Segons la seva versió, van organitzar una activitat programada, que ja s'havia fet anteriorment, i van fer el que estava previst. “No es pot sostenir una acusació davant d'aquests fets”, diu. “Era una diversió totalment innocent”, conclou.

Una petició de l'advocada Sònia Carbó a la qual a hores d'ara es desconeix si s'adherirà la fiscal, ja que l'agost és un mes pràcticament inhàbil als jutjats i, per tant, no ha rebut cap notificació. Es preveu que en els pròxims 15 dies s'adoptarà alguna mesura i se sabrà la posició de l'acusació pública.

Llibertat amb càrrecs

Les cinc turistes alemanyes van ser detingudes per la Policia Local el 2 d'agost, després de la gran estampida pels carrers de Platja d'Aro. Després de passar la nit als calabossos dels Mossos d'Esquadra, les noies van acabar declarant al jutjat de Sant Feliu de Guíxols el 3 d'agost, i posteriorment van quedar en llibertat amb els càrrecs de desordre públic amb caràcter imprudent. En la seva defensa, les joves van afirmar davant la jutgessa que eren monitores d'un grup de turistes que s'allotjaven en un càmping del municipi. Elles cada dia feien una activitat, tant a la platja com al càmping i en diferents punts del municipi, i aquell dia tocava fer una flash mob, que consistia a simular que eren paparazzis que anaven al darrere d'un famós. Van dir també que en cap moment van córrer, i encara menys es van disfressar ni van fer servir petards ni armes simulades. L'únic que duien eren pancartes amb cors i pals per fer selfies, i que anaven amb xancletes i la roba d'estiu típica. La situació va ser mal interpretada per alguns transeünts, que van fer córrer ràpidament el rumor que es tractava d'un atac terrorista amb trets, i fins i tot bombes. Val a dir, a més, que aquests fets van coincidir amb l'encesa d'una sèrie de focs d'artifici d'un restaurant a la mateixa zona del passeig marítim. Tothom volia marxar d'allà de pressa, com fos. L'estampida va provocar una desena de ferits i fins i tot algun atac de cor. Els comerciants i restauradors de Platja d'Aro van xifrar les pèrdues als seus negocis en uns 150.000 euros.

LA XIFRA

150.000
euros
calculen els comerciants i restauradors de Platja d'Aro que van perdre els seus negocis per aquests fets.

LA FRASE

No es pot sostenir una acusació perquè no hi havia voluntat de provocar cap desordre públic
Sònia Carbó
Advocada de les monitores

‘Rambos' amb metralletes

Es dóna la circumstància que dies abans de la gran estampida a Platja d'Aro, provocada per la mala interpretació de les corredisses, els pals de selfie i el flaix de les càmeres dels telèfon mòbils, hi va haver una altra festa que també podria haver acabat malament. Habitualment al municipi s'organitzen comiats de solters i els seus protagonistes van disfressats amb vestimentes de tota mena. En aquest cas, un grup de turistes, que precisament s'allotjaven al mateix càmping on s'estaven les monitores arrestades, van organitzar un comiat de solter en què els seus protagonistes es van disfressar de Rambo. O sigui, el grup de nois es van vestir amb uniforme militar i fins i tot van lluir armes de joguina. Però aquest cop, afortunadament, no es va produir cap aldarull, segurament perquè les circumstàncies del moment no ho van propiciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia