Successos

El fiscal demana 2,5 anys de presó per al líder musulmà de Salt Attaouil

delicte

És acusat de falsedat per haver-se fet passar per una altra persona quan els inspectors d'Ocupació van anar a fer un control a l'obra de la mesquita

El predicador Tarik Chadlioui demana diners per acabar el temple

El fiscal creu que Attaouil ha comès un delicte tipificat en l'article 390
Els obrers
van fugir quan
van arribar
els inspectors

El fiscal demana una condemna de dos anys i mig de presó per un delicte de falsedat en document oficial per a Mohamed Attaouil, el líder de la comunitat islàmica de Salt, un home que s'ha erigit en interlocutor dels musulmans amb l'Ajuntament.

El fiscal acusa Mohamed Attaouil per un episodi que es va produir el dissabte 11 de maig del 2013 a les obres de construcció de la futura mesquita de Salt, quan els inspectors del Departament d'Ocupació i els Mossos es van presentar a l'obra per controlar si hi treballaven empleats indocumentats o sense contracte. Quan els inspectors van arribar, ja no hi van trobar obrers (se sospita que van fugir camp a través), però van demanar la documentació a les persones que hi quedaven. Va ser en aquest moment, sempre segons relata el fiscal en el seu escrit de qualificacions provisionals, quan Mohamed Attaouil, de 40 anys, va afirmar que ell era l'encarregat de l'empresa contractista Hilal Balear SL, amb CIF B-57069346, i es va identificar de paraula com Nouredden Boubes, amb DNI 41590433-Q, i va firmar com si fos Boubes la citació que li van donar en mà destinada a l'empresa Asociación Imán Malik perquè comparegués al seu moment a les oficines de la Inspecció Territorial de Treball de Girona. “Tot això sabent que incorria en falsedat i la confusió que generaria en el tràfic jurídic”, remarca el fiscal en el seu escrit. La suplantació de personalitat es va descobrir quan l'autèntic Nouredden Boubes, empresari que regenta una constructora amb seu a Anglès, es va presentar a la Inspecció Territorial de Treball i els funcionaris van advertir que no es tractava de la mateixa persona que van identificar a l'obra. El fiscal creu que, per aquesta actuació, Attaouil és autor d'un delicte de falsedat tipificat en els articles 390 i 392 del Codi Penal i li demana una pena de dos anys i sis mesos de presó i inhabilitació per al dret de sufragi durant tot el temps que duri la condemna. A més, el fiscal demana que li imposin una multa de 3.600 euros (10 mesos a una quota diària de 12 euros) i proposa que recaigui sobre l'acusat el pagament de les costes judicials. El cas està pendent de judici al jutjat penal número 4. Poc temps després de la inspecció que ha acabat amb l'acusació contra Mohamed Attaouil, les obres de la mesquita es van paralitzar per falta de liquiditat i recentment l'Ajuntament ha pressionat la comunitat musulmana perquè enllesteixi les obres del temple.

Sempre en el punt de mira

Mohamed Attaouil, que, com remarca el fiscal, no té antecedents penals i resideix de manera regular a l'Estat espanyol, segons el certificat de la brigada d'estrangeria de la Policía Nacional, és un personatge controvertit, amb grans dots de lideratge i bona oratòria, i que ha estat objecte d'investigació, tant en l'àmbit policial com judicial. L'any passat ja va ser citat com a imputat per la fiscalia, que sospitava que les obres de la nova mesquita i la compra del solar on s'aixeca l'estructura podien ser una tapadora per al blanqueig de capital, després que s'enxampés Attaouil amb una quantitat considerable de diners quan tornava de l'estranger en avió. Attaouil es va negar a declarar en la seva compareixença davant del fiscal i les diligències no van prosperar.

L'única ocasió fins ara en què els tribunals han sentenciat un cas amb Attaouil com a implicat ha estat precisament la concessió d'una indemnització com a víctima d'un atemptat contra el seu honor perpetrat per dos mitjans de comunicació: el diari ABC i Telemadrid, que el van vincular amb el terrorisme islamista. A més, és una informació que va aparèixer després dels aldarulls de l'any 2010 a Salt, quan Attaouil es va erigir en mediador entre l'Ajuntament i els esvalotadors per posar fi als disturbis. Dos jutjats van condemnar el diari ABC a pagar-li 30.000 euros i Telemadrid, 2.000. Es va recórrer contra les dues sentències (l'ABC contra l'una i Attaouil contra l'altra) a l'Audiència de Girona. En el cas de l'ABC, va rebaixar la indemnització a 6.000 euros i, en el cas de Telemadrid, la va apujar fins als 10.000 euros. L'ABC va acabar pagant la suma imposada i Telemadrid ha presentat recurs al Tribunal Suprem.

LES XIFRES

2
anys i mig
de presó demana el fiscal per a Mohamed Attaouil per falsedat en document oficial.

LA XIFRA

3.600
euros de multa
també proposa el fiscal en el seu escrit d'acusació.
11.05.13
Inspecció
del Departament d'Ocupació a les obres de la mesquita que va motivar la imputació d'Attaouil.
1
milió d'euros
és el pressupost de l'obra de la mesquita, que en un principi va ser pressupostada en 4 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia