Successos

Denuncien un arquitecte municipal per haver pagat unes obres no fetes

La fiscalia de Barcelona ha remès al jutjat de Vic les investigacions sobre unes presumptes irregularitats en les obres dels carrers Nou i Sant Boi de Montesquiu, a Osona, executades l'any 2011, al principi del mandat actual. Per aquest afer, de moment la fiscalia imputa un presumpte delicte continuat de falsedat en document oficial per funcionari públic, que comporta pena de presó, a l'arquitecte municipal de Montesquiu, Jaume Serra.

De moment, Serra és l'única persona imputada per aquest afer, i no ho han estat ni l'anterior alcalde, Antoni Martín (ERC), en l'època del qual es va començar la tramitació de les obres, ni l'actual alcaldessa, Elisabet Ferreres (ERC), sota el mandat de la qual es va adjudicar i executar l'obra.

La fiscalia va iniciar les investigacions després que el grup d'APM-CUP, a l'oposició, li fes arribar un complet dictamen elaborat per un despatx especialitzat d'arquitectes perquè determinés si es podia haver incorregut en algun il·lícit. El dictamen arribava a diverses conclusions entorn de diverses irregularitats. Algunes d'aquestes, però, més flagrants que altres, com ara que s'adjudiqués i es pagués l'obra d'una claveguera nova al carrer Sant Boi, un dels principals del poble, que finalment no es va arribar a executar.

El dictamen en què s'ha basat la investigació de la fiscalia quantifica en 96.230 euros la valoració econòmica de les principals partides que no s'haurien d'haver certificat ni pagat a l'empresa constructora, ja que, sempre segons el dictamen tècnic, no han estat mai executades. Quedarà per veure quina justificació dóna Serra davant el jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia