Successos

Els empresonats de la Font de la Pólvora, lliures

Havien estat detinguts en una macrooperació contra el tràfic de drogues

El jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha deixat en llibertat els cinc membres del clan Fajardo que havien estat empresonats en el marc de l'operació contra el tràfic de droga que van dur a terme els Mossos d'Esquadra a principis de mes al barri de la Font de la Pólvora de Girona. En l'operació els Mossos van detenir 28 persones, però la jutgessa només va decretar la presó per a cinc dels arrestats, membres d'una mateixa família: Montserrat Fajardo Salguero, La Abuela, de 53 anys; el seu fill José Fajardo Fajardo, El Rini; Juana Griñán Fajardo (dona d'El Rini); Antonio Griñán Fajardo (germà de Juana) i Susana Gómez Pujol (dona d'Antonio). Contra la interlocutòria d'empresonament, els seus advocats, Carles Monguilod, Jordi Coromines i Sergio Noguero, hi van presentar recurs. Ara el jutjat ha acceptat la petició dels tres lletrats i ha deixat lliures els cinc empresonats basant-se en el seu arrelament al país, tenint en compte que viuen en un domicili conegut juntament amb la seva família al barri de la Font de la Pólvora i que, per tant, no hi ha risc de fugida. A canvi, però, hauran de pagar una fiança de 10.000 euros cada un, no podran sortir del país i hauran d'anar cada 15 dies a signar al jutjat. En alguns casos, el jutjat també ha tingut en compte que els detinguts tenen alguna discapacitat i problemes de salut que requereixen atenció mèdica.

Drogues, diners i armes de tot tipus

L'operació va tenir lloc el 28 de juliol, i la policia va donar per desarticulat el principal grup organitzat dedicat a la venda i distribució de droga de Girona. A banda dels arrestats, també es van fer 21 entrades i escorcolls a les localitats de Girona, Blanes, Cassà de la Selva, Maçanet de la Selva, Quart, Sils, Llagostera i el Prat de Llobregat. En aquests escorcolls, els Mossos van intervenir 290 grams de cocaïna, valorats en més de 21.700 euros, 700 grams d'heroïna, valorats en més de 65.500, i aparells per cultivar marihuana. També van trobar dues armes de foc curtes, un puny americà, una defensa elèctrica, dues escopetes de balins i una gran quantitat d'armes blanques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia