Successos

Un matrimoni firma la venda del seu pis sense saber-ho

Van signar la compravenda d'un apartament de Tossa pensant que gestionaven un crèdit

L'advocat que els va preparar els papers s'ha quedat l'immoble i els vol fer fora

El jutjat frena el desnonament

El jutjat de primera instància número 1 de Blanes ha aturat el procés de desnonament d'un matrimoni que hauria sigut estafat presumptament per un advocat i un notari, els quals es van apropiar de manera il·lícita de l'apartament de les víctimes, situat a l'edifici Fragata de la urbanització Cala Salions, de Tossa de Mar. Arran dels fets, van presentar una denúncia a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, el mes de març passat. El succés es remunta a principis del 2013, quan el fill del matrimoni i la seva parella volien demanar un préstec d'uns 36.000 euros. Com que tenien previst casar-se, pretenien destinar una part dels diners a l'enllaç i una altra a arreglar l'immoble de Tossa. El fill dels afectats va buscar aleshores per internet un lletrat que els ajudés a gestionar la sol·licitud del crèdit. Va trobar informació d'un advocat que té el despatx a Sant Cugat del Vallès i s'hi va posar en contacte. Per tirar endavant els tràmits, el lletrat li va especificar a quina notaria de Barcelona havia d'acudir i li va indicar que hi anés acompanyat dels seus pares.

La primera visita al notari era, teòricament, per firmar uns poders dels progenitors a favor del fill, per arreglar els papers del préstec i per inscriure el domicili de Tossa al registre de la propietat de Lloret de Mar, ja que l'advocat els va comentar que havia comprovat per internet que l'habitatge no estava registrat. Amb tot, va donar a la família diversos documents per tal que els firmessin. Tant els pares, que són analfabets, com el fill, van signar-los confiant en el lletrat i creient en tot moment que el que estaven firmant eren uns papers per aconseguir el crèdit hipotecari. Posteriorment, però, van saber que el que havien rubricat era una escriptura de compravenda del seu apartament per 36.000 euros, a favor d'una societat, propietat del lletrat. Arran del greu perjudici, van contactar amb l'advocada Anna Torroella, que s'ha fet càrrec de l'assumpte i ha aconseguit frenar per ara l'ordre de desnonament de la família. Torroella lamenta que l'advocat va iniciar fins i tot un procés per fer fora els seus clients del domicili. El fill, a més, va rebre trucades del lletrat, que li exigia 60.000 euros si volien evitar el desnonament i recuperar el pis. A causa del modus operandi, de fet, l'acusen dels delictes de deslleialtat professional, estafa, apropiació indeguda i amenaces.

Uns 50 perjudicats

La Guàrdia Civil va fer arribar el cas als jutjats de Blanes. Des d'aquí, es va derivar al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, ja que els fets van succeir en una notaria de la capital catalana. És probable, però, que la causa s'acabi adjuntant a una altra que es porta des del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona. En aquest òrgan hi va recaure una investigació dels Mossos, que al juliol van desarticular una banda criminal que hauria estafat més d'una cinquantena de persones. La xarxa estava especialitzada a enganyar gent gran per apropiar-se els seus immobles. La policia va imputar 9 persones i en va detenir 10, entre les quals, el notari i l'advocat. A banda, a causa del perjudici patrimonial sofert per la família de Tossa, Torroella ha presentat una demanda civil als jutjats de Rubí, que l'han admès a tràmit. Per tant, des dels jutjats de Blanes s'ha ordenat que els acusats no puguin disposar de l'apartament fins que no es resolgui la demanda civil i la penal que pesen sobre ells i es determini, com a conseqüència, si van actuar de manera fraudulent.

LA FRASE

Els meus clients mai havien tingut la intenció de vendre la finca. Fins i tot van pagar l'IBI del 2014
Anna Torroella
advocada de la família denunciant

LA DATA

06.03.15
La família va denunciar el cas a la Guàrdia Civil de Girona, que va traslladar l'assumpte als jutjats de Blanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia