Successos

Un turista es mata fent el petó al cul de la lleona de Girona

La víctima, un francès de 75 anys, va relliscar quan s'enfilava, va caure i es va colpejar el cap contra un escaló

Un turista francès de 75 anys, Joseph Polizzano, va morir dissabte a la nit a l'hospital Josep Trueta de Girona, arran de les greus ferides que es va fer quan va caure mentre intentava complir amb la tradició de fer un petó al cul de la lleona esculpida, una emblemàtica escultura sobre una columna situada davant de l'església de Sant Feliu de Girona. L'accident va passar dissabte, cap a dos quarts de cinc de la tarda. Polizzano, que s'allotjava en un hotel de Lloret de Mar, des d'on havia vingut de visita a Girona acompanyat de la seva dona, va intentar pujar a les escales per arribar a fer el petó al cul de la lleona, va relliscar amb la mala fortuna que en la caiguda es va colpejar el cap contra un escaló. El SEM i la policia local van anar a atendre el ferit, que va ser traslladat en ambulància fins a l'hospital Josep Trueta, on el van ingressar a l'UCI per la gravetat de les seves ferides. Hores més tard l'home va morir.

Són milers els visitants que compleixen amb la tradició de petonejar el cul de la lleona esculpida, basant-se en la llegenda que diu que tothom que visiti Girona i faci el petó al cul de
la lleona, algun dia tornarà a la ciutat. De fet, el cul que petonegen és el d'una rèplica de l'escultura original,
ja que l'autèntica està dipositada al Museu d'Art de la ciutat. I la iconografia representa més un lleó mascle o fins i tot un mico que no pas una lleona, encara que s'hagi popularitzat com a tal. Anteriorment, els visitants havien de
pujar fins a la figura de la lleona amb la força del seus braços, però des de fa uns anys, arran de l'allau de
turistes, hi van instal·lar una escala per facilitar-hi l'accés.

Arran de l'accident mortal de dissabte, la Policia Municipal de Girona ha acordonat aquest punt turístic perquè ningú pugui accedir-hi. De fet, no és la primera vegada que es veta petonejar el cul de la lleona. Durant una temporada es va treure l'escala perquè la gent no hi pugés, com a
mesura per evitar el contagi de la grip A. Ahir hi havia dues espelmes als esglaons de l'escala per recordar la víctima.

Enfilats per error al cul del lleó

El febrer del 2008, uns joves belgues es van enfilar a l'estàtua de la plaça del Lleó, que és a deu metres d'alçada, pensant que era el lloc on havien d'anar a fer el petó per complir amb la tradició que fixa la llegenda. La policia local va veure els nois en actitud arriscada i va pensar que es tractava d'uns vàndals.
Però quan va aconseguir fer-los baixar, il·lesos, va comprovar que els nois, potser per culpa de l'alcohol, no havien entès bé quin cul havien de petonejar. La policia havia estat alertada per una veïna que havia vist els temeraris enfilar-se a l'estàtua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia