Successos

Un muntanyenc cau 150 m al Gra de Fajol Petit, a Setcases

L'accidentat, Sergi Sanyes, veí de Montagut, va ser rescatat en helicòpter i ingressat

La ruta, que el noi feia amb dos companys, és perillosa perquè té capes desiguals de neu

Un noi de 20 anys veí de Montagut, Sergi Sanyes Font, gran esportista, va ser hospitalitzat ahir en estat greu amb politraumatismes després de caure des de 150 metres mentre feia una travessa entre el Gra de Fajol Petit i Vallter 2000, a Setcases.

El jove, que anava acompanyat d'una noia d'Olot i un noi de Sant Joan les Fonts, tots de 20 anys, es va accidentar pels volts de la una del migdia. Després de la caiguda, els seus acompanyants van alertar els serveis d'emergències, que van enviar-hi els seus rescatadors de muntanya (GRAE). Els bombers van poder arribar fins al lloc on havia caigut el noi, el van rescatar i el van pujar a un helicòpter del SEM que el va traslladar fins a l'hospital Josep Trueta, on va ser ingressat a l'UCI. El seu estat era greu, de pronòstic reservat, pendent de l'evolució en el moment d'entrar a l'UCI. Els companys també van ser rescatats pels bombers, que els van acompanyar fins a un punt on els va agafar l'helicòpter.

Sergi Sanyes és un muntanyenc experimentat, tal com es pot comprovar en els seus comptes de Facebook i Instagram. El jove de Montagut ha estat notícia per una gesta aventurera i solidària que va realitzar amb el seu company Aitor Espinosa. Junts van aconseguir acabar el ral·li Unidesert, una prova destinada a estudiants que es realitza amb cotxes antics (ells anaven amb un vell R-5) i que té com a finalitat portar material d'ajuda humanitària als habitants de les poblacions del desert del Marroc per on passa el singular ral·li.

Els bombers estan elaborant un informe per esclarir les causes de l'accident i determinar si els tres muntanyencs anaven prou ben equipats per fer la ruta pel Gra de Fajol Petit, que exigeix dur grampons i piolets. En aquests moments, la muntanya és especialment perillosa, segons recordava ahir l'alcalde de Setcases, Carles Fernández, per la circumstància que la capa de neu és variable en segons les zones, amb la dificultat que això suposa per trepitjar de manera ferma. Fernández va demanar prudència als muntanyencs que pugen als pics de Setcases, “zones de lliure accés però que s'han d'afrontar amb seny”, va recalcar l'alcalde, que va destacar la gran professionalitat i vocació dels serveis de bombers de la vall de Camprodon.

LA XIFRA

150
metres
es va estimbar el jove muntanyenc fent la ruta de senderisme del Gra de Fajol Petit a Vallter 2000.

LA DATA

12.02.16
és el dia
que es va accidentar el jove de Montagut a Setcases.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia