Successos

Roses ha de pagar 22.000 euros a una veïna per una caiguda

Va empassegar en una passarel·la de fusta de la platja

El jutge ‘renya' l'Ajuntament per no vetllar pel manteniment

El jutjat contenciós administratiu 2 de Girona ha condemnat l'Ajuntament de Roses a pagar una indemnització de prop de 22.000 euros a una veïna que va caure a la platja. L'accident va tenir lloc el 3 de setembre del 2014, pels volts d'un quart de dues del migdia. La dona va empassegar a la passarel·la de fusta de la platja la Perola. En la demanda, que va presentar la víctima a través del seu advocat Joaquim Vila, la dona va caure com a conseqüència de la “defectuosa instal·lació i pèssima conservació de la passarel·la”. En canvi, l'Ajuntament de Roses es va oposar a la demanda defensant que es desconeixia com es va produir la caiguda. Així mateix, el consistori sosté que la passarel·la no estava defectuosa i que es fan inspeccions dos cops per setmana. A més, al consistori no li consta que hagi hagut cap altra reclamació.

En la seva sentència, el jutge afirma que ha quedat “totalment acreditat” que, en el moment que va caure la dona, hi havia una deficiència en la passarel·la: “Resulta provat el mal estat d'un dels taulons.” A més, també hi ha una acta notarial que demostra que, transcorreguts 24 dies des de l'accident, el tauló no havia estat reparat. El jutge posa en dubte l'eficàcia o la regularitat del manteniment que fa l'empresa encarregada d'aquesta feina. A mode de conclusió, en la sentència, el jutge sosté que corresponia als serveis tècnics de l'Ajuntament vetllar, posant els mitjans i els materials necessaris, perquè la passarel·la estigués en les degudes condicions de seguretat per a l'adequat trànsit dels banyistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia