Successos

Trànsit

El mal exemple del ‘bon' pare

Agafa la moto borratxo de matinada per anar a buscar el cotxe de la colla de la filla aturat en un control perquè la conductora i quatre ocupants anaven tots beguts

És actitud de bon pare anar a recollir a la carretera la filla i tota la seva colla quan els Mossos els han aturat en un control d'alcoholèmia i els han immobilitzat el cotxe perquè de cinc no n'hi ha cap que no vagi torrat. Però tenir l'acudit d'anar-hi a cavall d'un ciclomotor i havent begut prou per triplicar l'índex d'alcoholèmia és una mala idea i temerària perquè té conseqüències penals. Així s'ha trobat, imputat per un delicte contra la seguretat del trànsit, un veí de Salt de 51 anys que diumenge a la matinada va rebre la trucada de la seva filla perquè els anés a buscar a la rotonda de la sortida de l'autopista de Girona, que és terme de Vilablareix, on els cinc joves que cap a la una de la matinada de dilluns tornaven de festa d'una discoteca de Barcelona, van ser caçats pels Mossos en un control d'alcoholèmia. El cotxe el conduïa una noia que quan va ser sotmesa a la prova de l'alcoholèmia va donar un resultat de 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, més del doble del màxim permès, fixat en 0,25 mg/l, i en la perillosa línia entre el càstig administratiu i el penal. Els Mossos, com que no superava el 0,60, la van denunciar per la via administrativa. Superat aquest tràmit, els Mossos van concedir als altres quatre ocupants del cotxe la possibilitat de demostrar que estaven en condicions de conduir per evitar que el cotxe hagués de ser immobilitzat i així poguessin tornar a casa pels seus propis mitjans. Però no hi va haver sort. Els companys de la conductora van bufar un darrere l'altre i l'alcoholímetre no va deixar dubtes: tots havien begut massa per posar-se al volant. El cotxe estava sentenciat a quedar-se al lloc on els havien deixat si no trobaven un conductor que no estigués enterbolinat per l'alcohol.

En vista de la situació, el amics noctàmbuls van fer el seu petit conclau per decidir com ho havien de fer per sortir airosos de la situació i discutir a qui alertaven, que no els fos contraproduent a nivell familiar, perquè els anés a recollir.

Van decidir trucar al pare d'una de les ocupants del cotxe que viu a Salt per veure si les podia anar a buscar a la rotonda on eren aturats, relativament a prop de Salt. L'home s'hi va mostrar disposat. En un primer moment fins i tot es va oferir a acostar-se a peu fins al lloc on la colla eren aturats pels Mossos per després ell agafar el cotxe i dur els amics de la seva filla cadascun a casa seva. Però finalment, va decidir anar-hi a cavall i va agafar el ciclomotor. Va arribar a la rotonda disposat a fer-se càrrec de la situació i, és clar, abans d'agafar el cotxe, els Mossos també el van fer bufar. I si la conductora del cotxe duplicava l'índex, el pare que els havia de rescatar de la carretera gairebé el triplicava. Va marcar 0,71 mg/l i en el seu cas no va passar amb una multa administrativa sinó que va acabar imputat penalment perquè superava amb escreix el 0,60 mg/l. Va voler ser bon pare però va donar molt mal exemple. I els Mossos també van haver d'immobilitzar el ciclomotor, que es va quedar a fer companyia arran de carretera al cotxe que ja tenia el parany posat. Hi van estar fins que algú va superar la prova de l'alcoholèmia amb èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia