Successos

El jutge desestima la demanda del suposat descendent del tsar

L'últim tsar de Rússia no té família a Lleida. Així ho ha resolt el jutjat de primera instància número 7 de Lleida en una decisió que tomba les expectatives que tenia David Duaigües, un veí de Torres de Segre que fa anys que vol que la justícia reconegui el seu suposat parentiu amb Nicolau II Alexandròvitx Romanov i la tsarina Alexandra Fiodorovna.

“No es possible apreciar la semblança del demandant i els tsars a través de les fotografies aportades pel demandant, més aviat al contrari, ja que no s'assemblen”, recull la sentència. Duaigües, en canvi, al·legava que unes proves d'ADN i fotografies que havia aportat durant el judici demostraven de manera “claríssima” la seva relació de parentiu amb el tsar.

En concret, Duaigües defensa que la seva àvia, enterrada al cementiri de Salt (Gironès), Maria Martí Juanola, era en realitat Maria Romanov, una de les filles del tsar.

El jutge explica en la resolució que, a banda de la feblesa de les proves, hi ha defectes formals perquè no es tracta d'una reclamació de filiació sinó de besnét, i hi afegeix que, en tot cas, s'hauria de reclamar que l'àvia del demandant fos filla dels tsars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia