Successos

seguretat

Mil armilles per als mossos gironins

Interior ha fet una entrega de la tan reivindicada peça de seguretat policial

La conselleria d'Interior ha entregat un total de 1.013 armilles antibales a les comissaries de Mossos de les comarques gironines, segons la resposta parlamentària que va donar, divendres passat, el conseller Jordi Jané, d'acord amb les dades aportades pel director general de la Policia, Albert Batlle Bastardas. Segons les dades aportades al Parlament, el 10 de març es van lliurar 129 armilles a Figueres, 22 a la Jonquera, 82 a Roses, 106 a la Bisbal d'Empordà, 87 a Sant Feliu de Guíxols, 65 a Olot, 178 a Girona, 38 a Banyoles, 29 a Salt, 67 a Ripoll, 105 a Santa Coloma de Farners i 105 a Blanes. En total, són 1013 armilles antibales per a agents de la regió policial de Girona, però encara en faltarien 154 per acabar de proveir els 1.164 agents de seguretat ciutadana i de les unitats d'investigació, que Interior considera que necessiten les armilles antibales per a la seva protecció. Interior exclou de l'entrega de les armilles els aproximadament 800 agents també a les comissaries gironines, que estan destinats a les oficines o a segones activitats, que es pressuposa que no estan subjectes a un risc directe que sí que tenen els agents que surten al carrer. No només per l'amenaça del terrorisme gihadista que ha fet disparar les alarmes dels policies. El 29 de març passat a Santa Coloma de Gramenet, una mossa va salvar la vida gràcies a l'armilla que duia posada, quan un sospitós que els Mossos intentaven reduir va prendre l'arma a un agent i va disparar contra la seva companya.

Les agressions a mossos són més freqüents dels que es podria pensar, segons es dedueix de les dades aportades en una altra resposta parlamentària d'Albert Batlle. Segons el director general de la policia, 1.513 agents dels Mossos van resultar ferits en acte de servei el 2015. D'aquestes agressions, 735 es van produir durant una detenció o reducció d'un ciutadà; 507 van ser per atemptats a l'autoritat; 228, col·lisions amb altres vehicles; 28, atropellaments i, finalment, 6 agents van ser ferits per animals. Batlle també va dir que un total de 4.283 mossos van patir un accident laboral l'any passat, de què 2.039 van haver d'agafar la baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia