Successos

successos

Un nen anglès de 12 anys, crític per afogament a la piscina d'un hotel a Lloret

La víctima va ser trobada al fons de l'aigua ahir a la tarda, en un moment en què la piscina estava plena de gent

El SEM el va dur al Vall d'Hebron

Un nen britànic de 12 anys va resultar ferit crític per afogament a la piscina de l'hotel Guitart Central Park de Lloret, on estiuejava amb els seus pares i les seves germanes més grans. El SEM va traslladar-lo en helicòpter a l'hospital Vall d'Hebron.

Els fets van passar a quarts de quatre de la tarda, en un moment en què la piscina de l'hotel estava plena de gent. Les primeres hipòtesis apunten que el nen es va tirar o va caure a l'aigua des del segon nivell de la piscina i que, per causes que es desconeixen, va anar a parar al fons i no en va sortir, tot i que sabia nedar. Quan els dos socorristes van adonar-se de la situació van córrer a socórrer el nen i van alertar el 112. Una patrulla de la policia local, que era a prop, va entrar a l'hotel amb un desfibril·lador i van ajudar els socorristes a practicar les maniobres de reanimació del nen, que va respondre als estímuls. Els sanitaris del SEM, que van desplaçar al lloc dels fets dues ambulàncies medicalitzades, una ambulància convencional i l'helicòpter, es van afegir a les tasques de socors i van decidir traslladar el nen a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. La víctima, que tenia alguna afecció per la qual prenia medicació, estava allotjada a l'hotel Guitart Central Park amb tota la família: els pares i dues germanes més grans.

És el segon cas en cosa de deu dies que un nen acabava al Vall d'Hebron arran d'un afogament en una piscina de Lloret. Dimarts de la setmana passada, una nena de tres anys va caure accidentalment a la piscina d'una casa de la urbanització Lloret Blau, on passava uns dies amb la seva família, convidats per uns amics.

I divendres passat, una nena de 7 anys gairebé s'afoga a la piscina de Salt. La nena va ser reanimada a la mateixa piscina i inicialment traslladada en estat crític a l'hospital Josep Trueta de Girona, però després se la va dur a l'hospital Vall d'Hebron.

I també la setmana
passada, un home de 55 anys va acabar morint després que el trobessin surant al mar a la zona de la Gola del Ter, a Torroella de Montgrí.

LA XIFRA

3
nens
han acabat en estat crític al Vall d'Hebron per afogaments en piscines de Lloret i Salt en els últims deu dies.

LA DATA

09.08.16
Una nena
de tres anys va caure accidentalment en una piscina de Lloret i va acabar en estat crític.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia