Franja La 2

Divendres, 29 octubre de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa analitza la tasca que realitza l'Institut d'Educació Secundària Las Musas, situat al barri de Sant Blas de Madrid, que ha aconseguit l'excel·lència educativa a base d'innovació a les seves classes de Batxillerat i Cicles Formatius d'alt nivell. Posteriorment, Montse Elías entrevista l'autor i filòsof Alejandro Moreno Lax que acaba de publicar el llibre Filosofía Viva amb la voluntat que sigui una iniciació a la vida filosòfica. Més tard, l'espai coneix Sophie Andrews, una jove nord-americana que ha creat Mgoma Kenya. Finalment, prenent com a exemple l'actual situació de l'illa de La Palma, la psicòloga Patricia Ramírez ofereix alguns consells a l'hora de prestar ajuda en casos d'emergència.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Escala humana
Rebelión en las aulas
La distribució dels espais a l'escola aporta molta informació sobre el mètode pedagògic en el qual es basa aquest centre escolar. Per això l'arquitectura pot ser una gran aliada en els processos d'aprenentatge. El programa es pregunta si l'arquitectura ajuda a renovar l'educació.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
Los bosques olvidados de Malasia
Els boscos tropicals de Malàisia estan entre els més antics del món. Són tresors biològics. Aquest documental explora algunes de les meravelles evolutives més enigmàtiques del planeta. Un retrat dels habitants de la jungla en diferents etapes dels seus cicles de reproducció.
Documentals
Durada: 50'
08.55
¡Qué animal!
Medusas
El programa s'endinsa en el misteriós món de les meduses. Estan formades per un 95% d'aigua, no tenen ni cervell ni cor i no totes són urticants. L'espai visita les illes d'Eivissa i Formentera, on és més fàcil veure aquests animals ja que la majoria viu a alta mar, per submergir-se i veure-les, tot i que l'increment de la temperatura de l'aigua ha afavorit l'arribada de meduses a les platges. A més, l'Evelyn Segura entrevista Macarena Marambio, investigadora de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona, que explica quines espècies habiten a les costes per així poder identificar-les.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
11.10
Climas extremos
Terranova, el lugar con más niebla
A Terranova, el Canadà, Mario Picazo mostra com es pot viure en el lloc amb més boira del món.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Rick Steves por Europa
Turquía central
Aquesta vegada, el Rick viatja a l'est d'Europa i, amb l'ajuda d'un globus immens, coneix el cor de Turquia a vista d'ocell.
Documentals
Durada: 25'
12.30
Mañanas de cine: Django desafía a Sartana
El Django arriba a la ciutat i descobreix que el seu germà, l'Steve, acusat de robar un banc, ha estat linxat. En creure que el veritable culpable és el Sartana, el repta a un duel. Just a temps es descobreix que l'autor del delicte és una important figura local, i el Django i el Sartana uneixen les seves forces per castigar-lo.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.55
Atlántico
Entre el desierto y el mar
Contra tot pronòstic, el programa aconsegueix entrar a Namíbia per la frontera terrestre i això els dona pas a un país fascinant que arrenca al Parc Nacional d'Etosha. Finalment, després de més de 300 dies de travessia, arriben al seu destí final: El Cap de les Agulles, a Sud-àfrica.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Expedición con Steve Backshall
Omán, una fortaleza en el desierto
Capítol que visita les muntanyes Dhofar d'Oman per trobar-se amb un dels animals més rars de la Terra, el lleopard d'Aràbia. Queden menys de dos-cents exemplars al món i durant segles han rondat per aquest desert.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Ciudades salvajes: Transeúntes i El reino de los pingüinos
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
Sembrando agua
A Sierra Nevada hi ha inventariats més de 3.000 quilòmetres de séquies, la gran majoria data de l'època andalusina. La seva població va utilitzar l'aigua com un element vertebrador i de cohesió de la societat i del territori. Algunes d'aquestes séquies utilitzen el que sovint es diu carejament o sembra d'aigua.
Altres
Durada: 35'
18.45
Planeta humano. La tierra desde el espacio
Han passat 48 anys des que els astronautes a bord de l'Apolo 17, l'última missió a la Lluna, van fer una de les fotografies més famoses i reproduïdes de la història: la bala blava. Ara els astronautes actuals revelen els sorprenents canvis al planeta Terra des de llavors.
Documentals
Durada: 50'
19.35
Rick Steves por Europa
Palestina
Aquesta vegada, el Rick s'allunya d'Europa fins a la meitat musulmana i àrab de Terra Santa, Palestina.
Documentals
Durada: 25'
20.00
Grandes viajes en tren por Europa
De Glasgow a Malaig
El Julian visita Glasgow, la segona ciutat d'Escòcia i cor industrial del país, i puja cap a Malaig passant per Fort William, tot mostrant la seva història sobre enemistats de Reis i clans rebels.
Documentals
Durada: 30'
20.30
Días de cine
Aquesta setmana el cineasta Jonás Trueba és el padrí. El director de Quien lo impide, documental immersiu que va guanyar a Sant Sebastià un premi col·lectiu per a tots els seus intèrprets, parla amb el programa sobre el seu ofici i de tot el que envolta el món del cinema independent. A continuació, l'espai repassa les estrenes més destacades de la cartellera, entre els quals figuren Érase una vez en Euskadi, dirigida per Manu Gómez, i El sustituto, la nova pel·lícula d'Óscar Aibar, protagonitzada per Ricardo Gómez i Vicky Luengo.
Altres
Durada: 55'
21.25
Lo mejor de evasión campestre
Yorkshire
Yorkshire és el comtat més gran d'Anglaterra, poca gent està més orgullosa de les seves arrels que la de Yorkshire, allà la identitat regional ho és tot.
Documentals
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Cosas que nunca te dije
L'Ann, una dependenta d'una botiga de fotografia, es trasllada a una ciutat que li és aliena perquè vol estar a prop del Bob. Però un dia ell li truca per tallar. L'Ann intenta suïcidar-se, però troba suport gràcies al telèfon de l'esperança, on treballa com a voluntari el Don, un venedor de cases.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Función de noche
L'actriu Lola Herrera representa totes les nits el monòleg Cinco horas con Mario, de Miguel Delibes. A mesura que passa el temps, experimenta un gran canvi en la seva personalitat, i arriba a confondre la seva vida amb la de Carmen Sotillo, el personatge de la funció. Tancats al seu camerino, Lola Herrera i Daniel Dicenta, separats després d'uns quants anys de matrimoni, parlen i discuteixen mentre repassen la seva vida en comú.
Pel·lícules
Durada: 95'
01.20
Las noches del Monumental
Latin Mambo Club, Grupo Raúl Benavent
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
02.20
Documenta2
Inclou Cielos ancestrales: Nuestro lugar en el universo: En aquest episodi es completa el trencaclosques dels cels ancestrals: es trenquen les esferes que van definir els cels durant mil·lennis, es descobreixen nous planetes en el sistema solar i es comença a comprendre l'enormitat de l'univers en constant expansió.
Documentals
Durada: 55'
03.15
Mi lugar de retiro
Inclou Refugios con historia i La familia crece: Capítol que mostra com una família s'ha dispersat construint noves cabanyes en el mateix llac en el qual van créixer. A més, a Ontario, es coneix un home que va construir un refugi per a les quatre estacions de l'any.
Documentals
Durada: 45'
04.00
Expedición por Europa
La transformación de un continente
En aquest lliurament, el geòleg Colin Devey viatja des dels volcans del Massís Central al sud de França fins a les muntanyes de gres de l'Elba; i des de l'únic desert d'Europa, a Tabernas, Espanya, fins als paisatges gelats d'Islàndia.
Documentals
Durada: 50'
04.50
Ciudades salvajes
Residentes
Les ciutats estan plenes de cotxes, edificis, persones i, ara també, d'animals salvatges. A Tailàndia, l'espai mostra com els micos han pres l'antiga ciutat de Lopburi i visita la localitat de La Rioja d'Alfaro, on s'observen les cigonyes rebuscant entre les escombraries a la recerca d'aliment
Documentals
Durada: 55'
05.45
El poder del fuego
Els últims estius, la calor i els mesos de sequera han causat incendis forestals incontrolats a tot el món. Avui dia, s'estan produint incendis en els llocs més insospitats del planeta, com el cas recent de Suècia. Els científics i investigadors especialitzats en climatologia estan buscant maneres de contrarestar aquest creixent risc d'incendis. Aquest documental mostra els avanços que s'estan duent a terme en diferents països.
Documentals
Durada: 15'