Programació La 2

Divendres, 3 juliol de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.10
La felicidad está en el plato
Méjico
Xefs del País Basc, Benín, la Xina, Califòrnia i Tasmània. Tots ells fan un homenatge a l'alimentació, però també a la flora i la fauna dels seus territoris i els seus conciutadans. El més important és respectar els productes de cada localitat.
Documentals
Durada: 20'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Cielos abiertos
Islandia
Una mostra de la bellesa dels paisatges, el patrimoni, la cultura i l'art dels llocs que apareixen en aquesta sèrie documental.
Documentals
Durada: 50'
08.45
¡Qué animal!
Monfragüe
Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 30'
09.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.25
Novatos en primera línea
A qualsevol servei d'emergències pot haver un novell a punt d'enfrontar-se al seu primer torn de guàrdia. Per a alguns, aquest dia serà difícil d'oblidar.
Documentals
Durada: 30'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.00
Hundidos
Cisneros
El programa vol descobrir la bellesa i el misteri de 13 grans vaixells enfonsats, aquells que el temps i el mar han conservat en millor estat.
Documentals
Durada: 45'
11.45
Nacido explorador
Tanzania: ascenso al Kilimanjaro
Richard Wiese viatja en cada episodi a un país diferent per descobrir la vida silvestre, les cultures i les meravelles naturals que hi ha al planeta.
Documentals
Durada: 30'
12.15
Mañanas de cine: Billy dos sombreros
El Gifford arriba a un poble de l'Oest i es dirigeix directament a l'oficina del xèrif per presentar unes ordres de recerca i captura. Els criminals que vol trobar són Arche Deans i Harry Bradley, acusats de participar en un assalt al Banc de Ciutadans i de matar el cobrador.
Pel·lícules
Durada: 100'
13.55
Mercados, en el vientre de la ciudad
Ámsterdam
Un dels mercats més antics i famosos d'Amsterdam és l'Albert Cuyp Markt, un mercat de carrer que s'estén al llarg del barri de Pijp. Aquí es pot gaudir de les millors arengades de la ciutat i es coneix un ecologista que ara es dedica a la venda d'ostres a Noordemarkt.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Las rutas de...
Dosnostialdea: un mundo en miniatura
En aquest capítol, el xef Gonzalo D'Ambrosio es desplaça fins a la Meca de la gastronomia, Donosti, una cuina que fusiona un receptari tradicional amb les innovacions portades des de l'estranger.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar edición verano
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes en diferents proves visuals, musicals i de lletres.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Tanzania, de Zanzíbar a Kilwa, Cielos abiertos: Jordania i Nacido explorador: Marruecos: los últimos nómadas: Avui l'explorador Richard Wiese viatja al Marroc per aprendre com sobreviuen els nòmades berbers del Sàhara, el major desert de la terra. Presència un espectacle d'habilitat i exhibicions eqüestres, anomenat Fantasia, i coneix dues famílies nòmades berbers.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Marrón
El reportatge analitza el tractament que es fa de les escombraries a Espanya, en aquesta ocasió fixant el focus en la gestió dels residus orgànics. Tot i que un 40% dels residus generats a Espanya corresponen a matèria orgànica, en bona part del territori els ciutadans encara no disposen d'un contenidor marró on dipositar la fracció orgànica i vegetal de les escombraries. El programa es pregunta què s'ha de fer per afrontar l'assignatura pendent que suposa la gestió de la brossa orgànica al mateix temps que intenta donar resposta a aquesta problemàtica.
Altres
Durada: 35'
19.15
La escapada italiana de Gino
Gino D'Acampo se'n va de gira per la terra on va néixer, Itàlia. Durant les seves visites mostra les diferents receptes de la zona utilitzant productes locals.
Altres
Durada: 45'
19.15
Amalfi
Gino visita Amalfi, ciutat famosa des de fa segles per les seves llimones aromàtiques i lloc on ell passava les vacances de nen. Entre els abruptes penya-segats hi ha llimoners fragants que fan única aquesta zona, i Gino vol preparar unes postres amb les llimones.
Altres
Durada: 45'
19.15
Nápoles
Gino arriba a Nàpols, la ciutat on va néixer i es va criar. Comença el seu recorregut al bressol de la pizza, on en prova una molt especial: la pizza arrebossada amb salsa de tomàquet. Continua visitant el cafè del Professor, on serveixen 63 tipus de cafè.
Altres
Durada: 45'
20.00
La felicidad está en el plato
Méjico
Al seu restaurant de Tulum, a Mèxic, Eric Werner aprofita tots els productes que li ofereix la sorprenent biodiversitat de la regió del Yucatán. Eric intenta rescatar sabors oblidats de la cultura maia i convida l'espectador a acompanyar-lo en un viatge per la jungla i per les ribes del mar Carib.
Documentals
Durada: 25'
20.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
20.30
Días de cine
L'espai torna a les sales per acostar als espectadors les últimes estrenes de la cartellera, aquesta setmana amb la guionista Marta González de Vega com a padrina. Entre els títols, destaquen l'espanyola La lista de los deseos, la comèdia Todo pasa en Tel Aviv, la pel·lícula danesa Plan de salida, la comèdia romàntica francesa Habitación 212, i l'australiana La verdadera historia de la banda de Kelly. Diverses d'aquestes estrenes formen part de la programació del Festival Internacional de Cinema de Barcelona Sant Jordi, que, després d'haver de suspendre la seva posada en marxa en les dates previstes, torna ara amb projeccions a les sales. I, per acabar, les recomanacions del programa, el Festival FILMADRID i un record per a l'actor Rafael Alonso en el centenari del seu naixement.
Altres
Durada: 60'
21.30
Un palacio para el pueblo
Moscú: la Universidad Estatal de Moscú
L'edifici de la Universitat de Moscou formava part d'un projecte per exalçar el triomf de la Unió Soviètica després de la Segona Guerra Mundial. És un símbol del poder intel·lectual de Rússia en el període de la postguerra. Va exercir una funció destacada en l'àmbit acadèmic, social i ideològic.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Lejos de África
A la dècada dels cinquanta, l'adolescent Susana es trasllada a viure amb la seva família a la colònia espanyola de Guinea Equatorial. Allà coneix la Rita, una jove de la mateixa edat però d'una altra cultura. Les dues noies comparteixen la seva amistat i gaudeixen del despertar a la vida, a més de donar el pas de la infància a la joventut.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.00
Historia de nuestro cine: Piedra de toque
Un jove anomenat Carlos viatja a Guinea per visitar les propietats del seu pare. Allà comença a reconsiderar els seus prejudicis.
Pel·lícules
Durada: 140'
02.20
¿Habrá chocolate para todos?
Es mostra com el mercat de la xocolata corre el risc de col·lapsar en qualsevol moment. La llarga cadena de producció fins que arriba al consumidor fa que aquest or marró estigui a punt de convertir-se en un producte escàs i cobejat. Xocolaters com el Jacques utilitzen prop de 25 tones de cacau a l'any per elaborar les seves receptes, mentre que els grans xocolaters industrials arriben a milions de tones. Per sortir endavant cal la conquesta de mercats verges per alimentar milions de boques, a més d'inventar noves formes de tractar la xocolata. Perú s'ha convertit en un nou El Dorado.
Documentals
Durada: 50'
03.10
Documenta2
Inclou El cerebro con David Eagleman: Qué hace de mí quien soy: El cervell és plàstic, les experiències el modifiquen i reté els canvis. No només les activitats que realitzem determinen qui som, és el sentit del jo, probablement, el més misteriós del funcionament del cervell.
Documentals
Durada: 45'
03.55
Los primeros hombres
Europa
Quan l'Homo sapiens va arribar a Europa, aquest continent estava poblat per neandertals i altres espècies humanes amb les quals es va barrejar. Avui, l'única espècie humana que existeix és Sapiens i, en l'ADN humà, hi ha gens neandertals.
Documentals
Durada: 55'
04.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Palermo, Ballarò
El mercat de Ballarò, situat al popular barri de l'Albergheria, és el més gran dels tres mercats de queviures de Palerm. El menjar de carrer és imprescindible, i avui l'equip acompanya un guia especialitzat en aquests llocs. A més, també realitza un viatge nocturn per buscar sardines.
Documentals
Durada: 55'
05.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'