Programació La 2

Dilluns, 25 maig de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Almudena Grandes
Espai de llibres presentat per Óscar López per al públic en general. En el programa s'entrevisten els grans escriptors del moment.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Alianza en la Amazonia: monos del nuevo mundo
L'Amazònia és un món complex i ple de perills en què per a algunes espècies la cooperació és la clau per sobreviure. Aquí dues espècies de micos, els titís i els saguinus, han forjat una aliança inversemblant. Tenen enemics comuns però es protegeixen els uns als altres.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Muévete en casa
L'espai anima tots els ciutadans a cuidar la seva forma física des dels seus domicilis durant el temps d'aïllament pel coronavirus.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aprendemos en casa
Espai que ajuda a refrescar tot el que els nens aprenen a l'escola, per formar-se mentre s'està a casa.
Altres
Durada: 120'
11.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
11.45
Grandes diseños
Roma
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 60'
12.45
Mañanas de cine: Tu cabeza por mil dólares
Johnny Forest, un caçador de recompenses, i el Clint, un desertor, són germans però s'odien. El Johnny va estar una temporada a la presó després de ser acusat pel Clint de l'assassinat del seu pare. Des de llavors no es poden veure.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.20
Las recetas de Julie
Pato laqueado
En el capítol d'avui s'intenta donar receptes factibles i tradicionals de l'ànec lacat. Es comença per veure una mica la seva història i les diferents versions que existeixen: la pequinesa i la cantonesa. S'observen formes de preparar aquest plat tan llarg i laboriós d'elaborar.
Altres
Durada: 50'
15.10
En busca del Orient Express
La idea de crear un servei de passatgers que unís Europa Occidental amb el Sud-oest Asiàtic va sorgir de Georges Nagelmackers, creador de la francesa Compagnie Internationale des Wagons-Lits.
Documentals
Durada: 40'
15.50
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 40'
16.30
Grandes documentales
Inclou Ganadores del mundo natural: El planeta de los primates i El Ártico más salvaje: El océano Ártico, el mar helado: Aquest episodi segueix un any al Cercle Polar Àrtic on la vida s'entrellaça amb les estacions. La supervivència és una batalla contra els elements més salvatges del planeta; els animals més resistents del planeta aconsegueixen sobreviure sobre i sota de la capa de gel.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Maravillas del universo: Destino: Els efectes del temps s'observen constantment en l'entorn. I sempre es viatja des del passat cap al futur a causa de la fletxa del temps, que impulsa el canvi en una sola direcció i és essencial que ho faci així.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Las recetas de Julie
La cocina de aprovechamiento
Res es perd, tot es transforma: aquesta màxima científica de Lavoisier, químic, filòsof i economista francès de segle XVIII, s'aplica tant a la química com a les ciències culinàries. Avui es mostren receptes originals per aprofitar al màxim tots els productes que sobren en cuinar.
Altres
Durada: 50'
19.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.05
Atrevidos con Nate
Grafiti, cuero y artistas de arcilla
Nate es comunica amb el muralista d'Indianàpolis Dan Thompson i amb Jeff Zimmerman, de Xicago. Abans fa una ullada a la història de la pintura en aerosol i el seu impacte en la societat. Després, Nate es dirigeix a Nova York per conèixer un dissenyador gràfic i animador de stop-motion.
Documentals
Durada: 30'
20.35
La gran escapada italiana de Jamie
Apulia
Després de posar en marxa el seu projecte de menjadors escolars al Regne Unit, Jamie es pregunta què mengen els nens a les escoles d'Itàlia. Per descobrir-ho, es trasllada a Pulla, on viu amb una família local, cuina per a ells i veu com és el menjar a l'escola dels nens.
Altres
Durada: 25'
21.00
Los jardines franceses de Monty Don
Jardines de poder y pasión
En aquesta ocasió, es visiten els dissenys d'André Li Nôtre jardiner del rei Lluís XIV.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Los pequeños asesinatos de Agatha Christie
El hombre del traje marrón
El comissari Laurence es veu involucrat en un assumpte d'espionatge i, per ajudar els serveis secrets francesos a desemmascarar un espia rus infiltrat en el ballet de l'Òpera de Lille, es veu obligat a disfressar-se de dona i a acceptar un lloc de secretària al teatre.
Sèries
Durada: 95'
23.35
El legado celta de Galicia
Recreació de la vida dels habitants de Galícia des del 2500 aC fins al 100 dC. Aquesta producció reflecteix la seva relació amb els pobles situats en el que avui dia és el nord d'Espanya, Irlanda, Gran Bretanya i França. També dóna a conèixer els seus contactes comercials amb la Mediterrània, les seves creences, les seves construccions, el seu art i la seva cultura, des del seu inici fins al seu ocàs amb l'arribada de les invasions romanes.
Documentals
Durada: 50'
00.25
Documentos TV
Inclou Error del sistema
Altres
Durada: 65'
01.30
Metrópolis
CdC 2019
El club de creatius compleix vint anys. Metrópolis acudeix a aquest punt de trobada entre els professionals més destacats de la indústria creativa internacional.
Altres
Durada: 30'
02.00
Conciertos de Radio 3
Jackson Browne. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.30
Nuestro planeta
Alienígena
Les possibilitats que hi hagi vida en un altre planeta són bastant altes. El programa es pregunta si hi hagués vida a l'espai, com seria i si els humans es podrien comunicar amb ells. Potser hi ha alguna cosa allà fora que sigui igual que l'ésser humà, però per descobrir-ho, no només cal mirar l'espai, cal mirar la Terra.
Documentals
Durada: 50'
03.20
Las recetas de Julie
Confituras a la carta
Avui es revelen tots els secrets sobre les melmelades, gelees i confitures, i es descobreix la història de a qui se li va ocórrer coure les fruites o les verdures amb sucre.
Altres
Durada: 50'
04.10
Mi odisea griega
Cítera/Anticitera
Peter segueix explorant l'illa dels seus avantpassats. Visita un monestir que guarda la icona de la verge a la qual veneren pels seus miracles; ensenya el primer ordinador analògic procedent d'un naufragi a l'illa d'Anticitera, i després navega pel mar Jònic fins Zakynthos.
Documentals
Durada: 40'
04.50
El círculo maléfico de Hitler
El derrumbe
1945. El règim nazi s'esfondra. El cercle intern posa en pràctica les seves estratègies de fugida quan es veuen assetjats pels aliats. El seu llegat, la terrible certesa de com un grapat de perversos individus van implicar tot el món en un conflicte i del sofriment que van causar.
Documentals
Durada: 50'
05.40
Documenta2
Inclou El color: el espectro de la ciencia: Los colores de la vida: Comprendre els mecanismes ocults del color és descobrir els processos fonamentals que es desenvolupen en tot ésser viu. En aquest episodi, Helen Czerski surt a la recerca dels colors que han ajudat a propagar la vida per tota la Terra i han donat color al planeta.
Documentals
Durada: 20'