Societat

El 30% dels avis cuida els nets per decisió dels fills

Quasi un de cada quatre avis es fa càrrec dels nets cada dia laborable

Durant la crisi es va disparar el nombre de gent gran que, per ajudar els seus fills, van posar-se a cuidar els més petits

FERRAN PERDRIX
PRESIDENT DE LA FECOLL, LA FEDERACIÓ DE COLLES ORGANITZADORA DE L’APLEC DEL CARGOL

“L’aplec enganxa perquè et retrobes amb els teus per gaudir de la taula”

Demà engega la major festa gastronòmica de Lleida, que enguany suma noves colles i arriba als 13.500 participants. L’ aplec vol ser declarat Festa d’Interès Turístic Internacional el 2019

Crida de la comunitat educativa a la llibertat i en suport de l’escola catalana

Centenars de docents rebutgen les acusacions d’adoctrinament a tot Catalunya

Els sindicats demanen a Ensenyament que defensi els professors

Baixa un 10,4% el nombre de pacients pendents d’operar

El Departament de Salut diu que l’espera per a l’especialista s’ha reduït un 43,4% i un 40% per a una prova diagnòstica

Gairebé el 95% de les persones que esperen estan dintre de termini

La llista d’espera de pacients per operar-se baixa un 9,5%

L’activitat quirúrgica creix un 3,7% en un any a la regió sanitària i es redueix un 19% la llista de pacients per ser intervinguts de pròtesis de maluc i genoll o cataractes

GLÒRIA TORT
FUNDADORA DE COSMÈTICA GIURA-TORT, ESPECIALITZADA EN LA COSMÈTICA ECOLÒGICA

“La cosmètica ecològica no busca que siguem només atractius”

Aquesta emprenedora de Calonge i Sant Antoni va fundar fa 26 anys aquesta empresa que ha estat guardonada com a pionera en cosmètica ecològica amb el premi BioCultura

La UdG, motor del tercer Congrés Català de la Cuina

S’organitza a escala nacional i des de Girona es planteja un ambiciós programa per radiografiar l’estat de la cuina

Les veus crítiques amb els antivacunes demanen que s’aturi un debat a Girona

Insten les administracions a intervenir-hi i a no deixar fer la jornada el 15 de juny al monestir de Sant Daniel

Gastronomia

L’art de pescar amb les mans

Mayan i el seu fill són els únics pescadors del Delta que conserven la pesca de la ‘paupa’

El germà petit d’El Celler de Can Roca aprèn la tècnica