Societat

Itineraris amb bici, a peu o al volant de cotxes engalanats s'han organitzat en diferents punts per assistir a l'acte central de la Diada

Marxes festives i populars amb destí de trobada a Salt

A les 13 h se celebrarà un pícnic popular al parc Central de Girona i a les 15.15 h els assistents aniran a peu fins a Salt

Diversitat d'itineraris i de mitjans de transport per confluir en un destí comú. Amb vehicles engalanats, a peu, amb bicicleta, amb autocar... Les comarques gironines es posaran avui en autèntic moviment amb tot un seguit de marxes populars en direcció a Salt per assistir a l'acte central de la Diada a la demarcació. Un dels recorreguts més vistosos és el que han preparat les assemblees locals de l'ANC de la Tallada d'Empordà i d'Albons. Els organitzadors han animat a tothom qui ho desitgi a guarnir el cotxe amb estelades i altres símbols independentistes i a sumar-se a la singular comitiva. L'anomenada Marxa Empordanesa cap a Salt arrenca amb una concentració d'automòbils davant L'Empordanet, a la Tallada d'Empordà, on engegaran motors i emprendran el camí a les 13 h. La rua de vehicles està previst que transcorri per una dotzena de municipis, abans d'arribar a la zona del centre comercial Espai Gironès, on hi ha habilitades àrees d'aparcament. La ruta que faran els cotxes ben equipats i ornamentats és la següent: passaran en caravana per Bellcaire, Albons, la Tallada, Verges, Ultramort, Parlavà, Corçà, Flaçà, Bordils, Celrà, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Girona i Salt. Un dels vehicles emblemàtics que forma part de l'atractiva marxa és el 600 independentista, del veí de Celrà Pep Pladeveya. El cotxe llueix una nova vela que el seu propietari ha fet especialment per a l'Onze de Setembre d'enguany, amb una estelada de fons, el mapa de Catalunya sobreimprès al damunt, un cercle groc que entrellaça el país i els missatges “Som República” i “Estem a punt”.

Des de Girona també hi ha dues comitives cap a la ciutat veïna: una en bicicleta i una altra per a tots els qui prefereixin desplaçar-se a peu. A la plaça del Vi, a les 12 h, es preveu la cantada d'Els segadors i la lectura del manifest. Mitja hora més tard es podrà agafar forces amb un piscolabis i després els assistents aniran caminant fins al parc Central, on l'ANC de Girona ha organitzat a les 13 h un pícnic popular, a tocar del passeig d'Olot. I, ja a les 15.15 h, els participants iniciaran la caminada al parc Central amb destinació a Salt. Entre les autoritats que hi participaran hi ha l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. D'altra banda, hi ha una bicicletada que sortirà de la plaça del Vi a dos quarts de tres de la tarda, també rumb a Salt.

L'assemblea de Bescanó ha orquestrat un dinar de germanor al parc de l'Ajuntament –amb taules i cadires que instal·larà el consistori i amb el menjar a càrrec de cadascú–. Un cop finalitzat l'àpat, a les 14.15 h emprendran tots junts la via a peu des de Bescanó fins a Salt passant pel carril bici. Des de Bescanó, també hi haurà busos llançadora, que s'han habilitat sobretot per a persones amb mobilitat reduïda. Els autocars faran el trajecte entre l'aparcament del Novavenda i la sala La Mirona de Salt. El preu dels tiquets, a la venda al consistori i a l'estanc del poble, és de 2 euros.

A La Pineda de Sant Gregori, a les 13.30 h s'iniciarà una caminada en direcció a Bescanó, on s'uniran amb la resta de concentrats per anar tots a peu i fent pinya a Salt. A banda, a Vilablareix, després de la lectura del manifest, a les 15.15 h, hi haurà el tret de sortida d'una altra marxa a peu des de la plaça de l'Ajuntament en direcció al tram 21. El traçat continuarà per la carretera de Santa Coloma, la plaça de Salt, el carrer de Salt, el doctor Castany i el passeig dels Països Catalans. I a les 12.30 h començarà una caminada des del pavelló municipal de Riudellots de la Selva. Els assistents recorreran 15 km i cal portar aigua i dinar.

Tot un seguit de marxes per un altre 11-S històric en què, un cop més, s'evidenciarà que som un país en moviment, que batega i està a punt per a la República Catalana. El caliu està assegurat i, segons Núria Quintana, representant gironina al secretariat nacional de l'ANC, els manifestants també arribaran a Salt amb vehicles particulars i amb més d'un centenar de busos provinents d'arreu de la demarcació i de la Catalunya del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES