Societat

La defensa insubornable de la democràcia i la llibertat nacional. Som un sol poble

Només amb una pinya ben fermaserem capaços de defensar un futur més digne per a tots plegats

Som a les portes, per fi, de l'any més decisiu dels últims temps. Amb el 2017 ens arribarà tot allò pel que hem treballat en forma de referèndum per decidir lliurement el nostre futur però també ens arribarà de ben segur l'embat més sever per part de l'Estat espanyol. Ens volien vençuts i estem més forts i més units que mai, disposats a no defallir en la defensa d'una democràcia massa maltractada.

Recau en la responsabilitat de cadascun de nosaltres que la lluita –també compartida– per a fer possible un referèndum vinculant arribi a bon port. El mandat democràtic sorgit de les eleccions del 27S –amb la consegüent majoria sobiranista al Parlament– rema en aquesta direcció i les entitats i la ciutadania hi som per acompanyar-lo.

Des de l'any 2012, amb la Declaració de Santa Coloma, Òmnium està fermament compromès amb l'alliberament nacional i social de Catalunya, així com amb la defensa insubornable de la democràcia i dels drets i les llibertats de tots els seus ciutadans i ciutadanes. Som hereus d'una llarga corrua de lluites protagonitzades per persones d'arreu del territori amb un denominador comú: la voluntat de construir un país més just. I com a entitat els pilars de la qual són la llengua, la cultura, el país, l'educació i la cohesió social, no podem no participar d'aquesta voluntat.

Fins ara hi hem estat i hi seguirem essent –sense fer cap renúncia– amb més empenta, il·lusió, determinació i fermesa que mai. Encarem la recta final per al referèndum d'independència, aquell amb pregunta binària i vinculant en el què tothom hi podrà dir lliurement la seva; per al referèndum que ens aboca a la República catalana, estadi indispensable per a la creació d'un país millor i més just.

Ja ho hem vist massa vegades: l'ofensiva estatal contra la sobirania i les institucions democràticament escollides pel poble de Catalunya no decau; com tampoc no ho fa la nostra voluntat. Davant d'una oferta de diàleg que no ha durat més d'un matí, no ens distraiem i treballem incansablement per aglutinar tots els demòcrates. Només amb una pinya ben ferma serem capaços de defensar un futur més digne per a tots plegats.

Montserrat Roig deia que creia en l'esperança perquè només d'aquesta manera es construeix el futur. Ho comparteixo i hi afegeixo perseverança, compromís i fermesa. I alegria, perquè el que viurem serà històric i el moment demana de la implicació i fermesa de cadascun dels ciutadans de Catalunya; parlin la llengua que parlin, visquin al poble o ciutat que visquin. Ho sabem del cert, units en la diferència, com ens recorda sempre Candel, tots i totes fem un sol poble. Visca Catalunya lliure!

Jordi Cuixart President d'Òmnium Cultural


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia